RSS feed voor het nieuws van www.elkz.nl

plus minus gleich
"Zorg, dat ik niet alleen kan bidden met de mond. Help mij dat ik kan bidden uit het diepst van mijn hart." - Maarten Luther


Kindernevendienst

Kindernevendienst
Na het woord voor de kinderen door de voorganger vertrekken de kinderen met hun eigen Paaskaars naar hun eigen ruimte. Hier is er voor de kinderen van 4 tot 12 jaar de kindernevendienst, die wordt verzorgd door verschillende begeleiders. Elke zondag buiten de zomervakantie om wordt de groep in tweeën gesplitst (jongeren en ouderen). 

Na de collecte komen de kinderen terug in de kerk. We maken gebruik van het blad “Kind op Zondag”, waarin achtergrondinformatie bij het thema van de zondag te vinden is, er zijn verhalen om voor te lezen en suggesties voor verwerking. Als het enigszins kan, gebruiken we werkvormen die aansluiten bij de ontwikkeling van de kinderen in deze leeftijd. Ze moeten dus niet alleen luisteren, maar ook in beweging komen, spelletjes doen, tekenen, enz.

Leiding
De leiding van de kindernevendienst heeft de vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de dienst. Daardoor leren de kinderen dat geloven voor een ieder andere accenten kan hebben. Er is regelmatig overleg met de predikant over thema’s en speciale projecten, bijvoorbeeld ter gelegenheid van Kerst of Pasen.

Avondmaal
Bij de avondmaalsvieringen komen de kinderen van de nevendienst in de tweede kring met hun ouders, daarna maken ze hun eigen ‘werk’ af.

Jaarlijkse activiteiten
Actie schoenendoos: Ieder jaar vullen de kinderen schoenendozen met onder andere knuffels en tekenmateriaal voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Kinderkerk-uitje: Ieder jaar is er een uitje voor de kinderen. Zo zijn ze bijvoorbeeld een keer in het Ecodrome in Zwolle geweest.

Het aantal kinderen per zondag varieert van 5 tot 25.

Contactpersoon is Petra Lip  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.