RSS feed voor het nieuws van www.elkz.nl

plus minus gleich
"Mooie muziek is de kunst van de profeten. Het kan onze ziel rustig maken. Muziek is een van de meest prachtige en heerlijke cadeau's die God ons heeft gegeven." - Maarten Luther


Oppasdienst

oppasElke zondag zijn er tijdens de kerkdienst twee of drie oppassers aanwezig om zich over de jongste kinderen (tot vier jaar) te ontfermen. De oppasdienst begint om 9.45 uur (of om 9.30 uur bij bijzondere diensten). Vaste onderdelen zijn: het samen aansteken van de oppaspaaskaars aan de grote paaskaars in de kerk vlak voor de dienst, verhaaltje voorlezen, iets drinken en eten, spelen, opruimen, naar de kerk tijdens het slotlied en de zegen ontvangen. Het aantal kinderen dat aanwezig is bij de oppas varieert van drie tot (ongeveer) zeventien. Gemiddeld gezien is dit aantal in de loop van de laatste jaren flink toegenomen.

Er zijn vooraf gemaakte programma’s waarmee gewerkt wordt. In kinderoppasdeze programma’s staat welk verhaal behandeld wordt en welke verwerkingsideeën gebruikt kunnen worden (bijvoorbeeld: knutselen, kleurplaat kleuren, dvd kijken, iets lekkers eten dat bij het thema hoort) en bij mooi weer spelen we lekker buiten op ons eigen terrein.

De oppasdienst draait goed dankzij de inzet van een groep van rond de tien oppassers.

Contactpersoon is Corrine Venhuis - van den Brom