Bekijk de kerk

Neem alvast een kijkje binnen. Foto's van de kerk, plattegronden en trouwdiensten. Maar, kom ook zeker zelf even kijken. Op de pagina met contactgegevens kunt u een afspraak maken.

Bekijk de kerk

Maak een afspraak

Maak nu een vrijblijvende afspraak met ons.

maakeenafspraak

 

Veelgestelde vragen

De kerk beschikt over een eigen parkeerterrein. Er plaats voor  één trouwauto. De overige plaatsen zijn gereserveerd. Voor de rest kunt u uw auto parkeren op de parkeerplaats van de Potgietersingel, maar de beste plek is eigenlijk de parkeergarage aan de Emmawijk. (± 5min. lopen)

Wanneer u tijdens uw viering kerkelijke en/of klassieke orgelmuziek wenst, kunnen wij voor u met onze Cantor/organist contact opnemen.

Het is ook mogelijk om andere muzikanten tijdens uw viering te laten spelen.

U hoeft GEEN lutheraan te zijn om in onze kerk te trouwen.

U mag eventueel ook zelf uw eigen trouwdienst houden met uw eigen voorganger en/of organist.

Alleen in het gemeentecentrum kan een burgerlijk huwelijk worden voltrokken. De kerkzaal kunt u alleen gebruiken voor een kerkelijk huwelijk.

Ja, u mag uw eigen dominee/pastoor/voorganger meenemen. Het is tenslotte uw viering!

Ja, er is een piano aanwezig. Kosten € 50,00/dagdeel. De piano staat in het gemeentecentrum, maar is gemakkelijk te verrijden naar de kerk.


Een bijzondere dag...

lutherse-kerk-zwolleTrouwen in de Lutherse Kerk Zwolle. Een prachtige locatie, een warme dienst.

  • Historische locatie
  • Gelegen in het centrum
  • Op loopafstand van het stadhuis
  • Vlakbij het Potgieterpark, Ter Pelkwijkpark en de Sassenpoort
  • Geweldige akoestiek

 

 
Een voordelige trouwlocatie

Trouwen in de Lutherse Kerk Zwolle is niet alleen bijzonder en sfeervol. Het is ook een voordelige keus. De prijzen voor de trouwdienst en de locatie bekijkt u hier.

Bekijk de prijzen
 
Je voelt de eeuwigheidswaarde

Hoe beleven bezoekers van onze kerk de dienst? De redactie van de Flambouw vroeg kerkgangers hun gedachten te verwoorden. Het resultaat: 30 artikelen over verschillende elementen van de liturgie. Een daarvan gaat over de trouwdienst.

De trouwdienst
 

Welkom in de kerk

lutherroos-iconWelkom op de site van de Evangelisch-Lutherse gemeente Zwolle. In de meer dan 360 jaar oude Lutherse Kerk in de Koestraat komen mensen bij elkaar om kerkdiensten te vieren, elkaar te ontmoeten en allerlei activiteiten te ontplooien.

Dit is onze kerk

De Lutherse kerk

logopknDe Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden behoorde tot 1 mei 2004, de verenigingsdatum van de Protestantse Kerk in Nederland, met haar circa 20.000 leden tot de "kleine kerken".

Meer over onze kerk