Kijk live Dienst terugkijken
22 oktober 2021

75 jaar Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek

Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek – 75 jaar

Op zaterdag 30 oktober a.s. vindt in de Lutherse Kerk in Den Haag (Lutherse Burgwal 7-9) een ‘Jubileumdag’ plaats ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Stichting Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek. Stichting Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek. Op deze dag is er een openbare koorrepetitie, symposium, concert door het Luthers Projectkoor, vesper en een receptie. 

De jaarlijkse Kerkkorendag voor de lutherse cantorijen is ter gelegenheid van het jubileum openbaar voor iedereen die zin heeft om mee te zingen. Muzikale leiding berust bij Els Hermanides en Hans Jansen. De datum voor opgave om mee te zingen is verlopen, maar u kunt uiteraard de dag wel bezoeken.

Tijdens het symposium zal Gert Scholten een lezing houden waarbij muziekvoorbeelden tot klinken worden gebracht door deelnemers van de Lutherse Werkweek voor Kerkmuziek. Het Luthers Projectkoor bestond vorig jaar 25 jaar en combineert haar uitgesteld jubileum op deze dag met dat van de Werkgroep. Dit koor onder leiding van Hans Jansen is ontstaan uit de jaarlijks door de Werkgroep georganiseerde Jeugdmuziekdagen en Jongerenmuziekdagen. 

In de afsluitende Vesper komt de muziek tot klinken die ‘s ochtends is ingestudeerd.

Programma

11.00 – 12.30 uur Openbare Kerkkorendag 

12.30 – 13.30 uur Lunch

13.30 – 15.00 uur Symposium 

15.30 – 16.30 uur Concert Luthers Projectkoor 

16.30 – 17.15 uur Vesper

17.15 – 18.30 uur Receptie

Alle onderdelen van deze ‘Jubileumdag’ zijn gratis toegankelijk.

Meer informatie: https://luthersewerkgroepkerkmuziek.nl/