Kijk live Dienst terugkijken
25 mei 2020

Actie: mondkapjes voor het goede doel

Een paar mensen uit de gemeente hebben de handen ineengeslagen en ‘het gilde van mondkapjes maaksters’ opgericht. Zij hebben het plan opgevat om duurzame mondkapjes te gaan naaien in plaats van de vele wegwerpkapjes. De mondkapjes kunnen in verschillende maten gemaakt worden, man, vrouw, jongere en kind. Ze zijn van katoen en kunnen op 60º C gewassen worden. En er kan voor extra bescherming een 3 dubbel stukje keukenpapier in worden gevouwen.

We vragen een vergoeding ten bate van project van de diaconie en voor de kerk van € 7,50 per mondkapje (3 voor € 20,-), maar mocht dit bezwaarlijk zijn voor u, overleg dan even over de mogelijkheden.

Wilt u graag mondkapje(s) kopen: laat het ons weten. En als u het leuk vindt om ze te helpen naaien bent u van harte welkom. En als u nog katoenen stof hebt liggen wat we kunnen gebruiken voor dit doel, dan houden we ons aanbevolen.

U kunt zich aansluiten bij ‘het gilde van mondkapjes maaksters’ om ze mee te helpen maken, maar ook kunt u bestellen. Voor meer informatie, opgave of bestelling, neem contact op met Janke Geertsma via beheer@elkz.nl.