Kijk live Dienst terugkijken
29 december 2019

Afscheidspreek van ds. Hans Günther

“Gott is mit uns am Abend und am Morgen, und ganz gewiss an jedem neuen Tag”

(Dietrich Bonhoeffer – lied gezongen bij de zegen)

Vandaag, op de zondag na kerst, is ds. Hans Günther voor het laatst voorgegaan als actief predikant. Hij koos als plek voor dit memorabele moment onze gemeente, waar hij zelf – na de val van de Berlijnse Muur – in de jaren ’90 van de vorige eeuw predikant mocht zijn.

Onder grote belangstelling, en in aanwezigheid van zijn gezin, naaste familie en bekenden, stonden Liefde en Licht centraal in de liturgie. Dat een zorgvuldig samengestelde liturgie voor Hans altijd belangrijk is geweest, bleek ook vandaag weer. De cantorij verleende medewerking aan deze viering.

Hans gaf ons (en zichzelf?) mee dat we ons altijd bewust mogen zijn van de Liefde die ons geroepen heeft. Deze liefde is in ons gelegd door de Schepper. Hans hield ons voor – via de woorden van de profeet Micha – niet te vertrouwen op slechte ervaringen, maar te blijven vertrouwen op wat we hopen. Doordat Christus is verschenen als Licht van de wereld, kan bevrijding realiteit worden!

Na afloop van de viering deelde Robert Kanning als oud-voorzitter van de kerkenraad nog enkele anekdotes met ons, waarna de huidige voorzitter Truus Mulder namens alle aanwezigen een kunstwerk van Greetje Vermeulen liet overhandigen.

U kunt deze laatste viering en de preek van ds. Hans Günther hier terugluisteren.

afscheidsdienst ds Hans Günther