Kijk live Dienst terugkijken
1 februari 2024

Bestel uw paaskaars 2024 vóór 26 februari a.s.

In het kader van het jaarthema ‘De schepping’ wordt dit jaar de paaskaars zelf ontworpen en gemaakt door een aantal gemeenteleden. Onderstaand is een eerste schets te vinden van deze eigen paaskaars (informatie over het bestellen van een paaskaars is te vinden onder de afbeelding).

De afbeelding op de paaskaars verbeeldt het thema schepping. De lichte handen op de donkere achtergrond staan voor de scheppende handen van God. Scheppende handen die grenzen stellen aan de duisternis en die leven geven. Dat leven wordt gesymboliseerd door het kiemende groen dat zichtbaar is binnen de handen. De achtergrond is donkerpaars. Paars geldt als de kleur van bezinning en inkeer, maar kan ook gezien worden als zwart waardoorheen het licht gloort. De kleine veelkleurige handen staan symbool voor de veelkleurigheid van de gemeente en de taak die we als mensen hebben binnen Gods schepping. Dat wordt mooi verwoord in vers vier van lied 978:

Laat dan mijn hart U toebehoren
en laat mij door de wereld gaan
met open ogen, open oren
om al uw tekens te verstaan.
Dan is het aardse leven goed,
omdat de hemel mij begroet.

De code die u bij het bestellen voor een  “huisgemaakte” kaars kunt gebruiken is: 25ELKZ; 30ELKZ; 40ELKZ of 60ELKZ (de getallen geven de hoogte in cm aan)

U kunt ook kiezen voor de versiering C: De Levensboom. De Levensboom heeft in de Bijbel meerdere symbolische functies. De Openbaring van Johannes noemt ‘een nieuwe hemel en een nieuwe aarde’, een heilige stad Jeruzalem die vanuit de hemel neerdaalt. In het midden van de stad stond een levensboom. In Bijbelboek Spreuken staat de boom symbool voor Wijsheid. Deze afbeelding sluit ook aan bij ons jaarthema ‘De schepping’. Dit ontwerp is ook te bestellen als huispaaskaars. Wanneer u kiest voor dit ontwerp huispaaskaars wilt u dan aangeven:
25C; 30C; 40C of 60C (hoogte in cm)
De prijs van deze kaarsen incl. btw. is respectievelijk:
25 cm.: € 24,50
30 cm.: € 32,00
40 cm.: € 40,00
60 cm.: € 70,00

Hoe kan ik bestellen?

Bestellen van kaarsen en/of kandelaars kan per mail bij Jan Grisnich: janw.grisnich@outlook.com. U mag Jan ook bellen voor de bestelling op 06-22 15 43 79.

Bij de bestelling geeft u op:
*Bestelcode
*Aantal
*(Totaal) prijs
*Naam
*Adres
*Telefoonnummer
De uiterste besteldatum is: zondag 26 februari (deadline).
Kort voor Pasen liggen de kaarsen dan klaar in de kerk.

WIlt u uw kaars rechtstreeks zonder tussenkomst van de diaconie bestellen via de website van BOCA dan kan dat natuurlijk ook. Onder ieder model op de website staat een code met een prijs. U kunt ook een bijpassende kandelaar bestellen.