Kijk live Dienst terugkijken
8 maart 2024

Boekpresentatie ‘Levenslessen voor moderne devoten’

Op dinsdagavond 12 maart wordt de nieuwe vertaling van de ‘Levenslessen’ van Thomas a Kempis gepresenteerd. De presentatie en bespreking vindt plaats in het Wijkcentrum Jeruzalemkerk aan de Assendorperdijk 134. De avond wordt georganiseerd door het Ontmoetingshuis Moderne Devotie, ondersteund door de Stichting Thomas a Kempis, in samenwerking met vertaler en schrijver Jacques Koekkoek.

In deze tijd zijn veel mensen op zoek naar wat wel kan en wat niet. Kun je alles maar zeggen, roepen, vinden, en doen? Bestaan er nog grenzen? Waarom wordt de stilte door veel mensen gebruikt om aan te sterken, i.p.v. om te voorkomen dat we die periodes nodig hebben? De levensstijlcoaches buitelen over elkaar heen met adviezen. Zijn we de balans kwijtgeraakt? Thomas a Kempis kende onze sterke en zwakke punten als mensen, daarom schreef en predikte hij levenslessen voor jong volwassenen.

Jacques Koekkoek heeft daar nu een aantal van vertaald in modern Nederlands. De oorspronkelijke versie ‘Sermones ad novicios’ heet nu ‘Levenslessen voor moderne devoten’. In zijn presentatie gaat Jacques Koekkoek in op de zin van Thomas ‘Wij zijn mensen, geen engelen’. Mink de Vries, hertaler van de Navolging van Christus van Thomas a Kempis, reageert daarop met een actuele en bewerkte versie van een van de Levenslessen van Thomas.

U wordt van harte uitgenodigd voor deze avond. De toegang is vrij, maar wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. U bent welkom vanaf 19.30 uur, er is dan koffie en thee. En u kunt, naast het boek Levenslessen’, ook de nieuwe versie van de ‘Navolging van Christus’, een paperbackuitgave, van Jacques Koekkoek, bekijken en kopen.

Het programma begint om 20.00 uur, en om 21.30 uur sluiten we af met een hapje en drankje.

12 maart 2024, Inloop 19.30 uur
Aanvang 20.00 uur
Locatie: Jeruzalemkerk, ingang Assendorperdijk, Zwolle