Kijk live Dienst terugkijken
3 november 2023

Brochure ‘Een gang door de liturgie’ verschenen

De commissie Liturgie&Kerkmuziek van de Lutherse Synode heeft een nieuwe brochure over liturgie uitgegeven. Jeroen de Haan, cantor-organist in Woerden, en Suzanne Freytag, predikant in Zuid Nederland, zijn de drijvende krachten achter deze mooie brochure.

Het gaat om de oecumenische liturgie, zoals die in verschillende tradities, en ook in de Lutherse, wordt gevolgd. De beschrijving is vanuit de Lutherse traditie. Mooi om te lezen en betekenis te ontvangen bij verschillende onderdelen van de liturgie. Daarnaast wordt ook in deze Lutherse brochure duidelijk, dat er in binnen de Lutherse Kerken ook verschillen bestaan in beleving en uitvoering van de liturgie.

Maar dat de liturgie krachtig en verbindend is voor geloof en kerk, ook wereldwijd, mag duidelijk zijn. Dat komt in deze brochure naar voren. De brochure zal vanaf komende zondag in de kerk klaarliggen om meegenomen te worden. Ieder die wil mag een brochure meenemen. 

De brochure zal ook gebruikt worden in de cursus ‘Leren van Luther’ die in Zwolle start op 14 november a.s. Zie ook dit nieuwsbericht.