Kijk live Dienst terugkijken
7 september 2023

Cellosuites van Bach – Muzikaal Theater

Op 30 september, 15.00 uur, zal een muzikaal theater van Thomas de Bres de cellosuites van Bach ten uitvoer brengen. Het vindt plaats in onze Lutherse Kerk, Koestraat 2-4. Iedereen hartelijk welkom.

Cello en theater

Vanuit persoonlijke fascinatie onderzoeken cellist Joris van Haaften en acteur Thomas de Bres momenteel de oorsprong van de cellosuites. In een unieke integratie van muziek en theater brengen zij het verhaal van de beroemde cellosuites van Johann Sebastian Bach voor het voetlicht. Aansprekend voor jong en oud en gepresenteerd op bijzondere locaties.

Hof van Köthen

Ze nemen u mee naar het hof van Köthen in de periode rondom het jaar 1720. Een tijd die net als de huidige in het teken stond van veel grote veranderingen en waarin, net als nu, gezocht werd naar nieuwe wegen. Door het verhaal van Bach’s persoonlijke leven in deze periode te spelen, bieden we context aan de ontstaanstijd van de cellosuites, die we uiteraard ook gaan beluisteren.

Universeel?

Onze tijd, waarin de oude waarden zo lijken te vervagen en waarin een herijking plaatsvindt, vertoont grote raakvlakken met de tijdsperiode waarin de suites zijn geschreven. Deze tussentijd biedt ruimte voor diep menselijke verhalen die vertellen over de universele zoektocht van de mens naar zichzelf en Liefde.

Muzikaal experiment

Een nieuw muzikaal theater over de cellosuites over de cellosuites van Bach. Kunnen we Luther terugvinden in de cellosuites van Bach? Hoe zijn de cellosuites ontstaan? Vielen ze in de smaak bij de keurvorst Leopold von Köthen? Een voorstelling over de zoektocht naar de harmonie der sferen, experimenteren met 4 of 5 snaren en de ongebruikelijke keuze van de cello als solo instrument.

Wanneer en waar?

30 september, 15.00 uur, Lutherse Kerk, Koestraat 2-4, Zwolle.

Wat kost het?

10 euro: kaartje voor de krappe portemonnee
15 euro: Standaard
25 euro: koop een standaard ticket en ook een kaartje voor iemand die het niet kan betalen!

Online te koop via https://www.bachluther.nl/zwolle. Of bij de ingang van de kerk!
Aansluitend is er gelegenheid om samen iets te drinken en voor gesprek.