Kijk live Dienst terugkijken
11 november 2020

Cursus Leren van Luther gaat niet door

De docenten van de cursus Leren van Luther hebben in lijn met de coronamaatregelen besloten om de cursus per direct stop te zetten, zowel fysiek als via Zoom. Dit om landelijk gezamenlijk op te kunnen blijven trekken. Najaar 2021 zal de cursus weer worden opgepakt. 

De verwachting is dat het virus ook in voorjaar 2020 nog actief zal zijn en er sprake zal zijn van maatregelen. Uiteraard weten we niet hoe de situatie tegen die tijd precies zal zijn, maar de organisatie vindt het belangrijk om nu duidelijkheid te verschaffen naar alle deelnemende gemeenten en alle deelnemers. Wij rekenen erop dat u begrip hebt voor dit besluit. 

Najaar 2021 zal de cursus weer worden opgepakt. Voor wat betreft de locaties waar de cursus al was begonnen, wordt we de komende maanden bekeken wat te doen op de locaties waar al bijeenkomsten geweest zijn: verder gaan op het punt dat de cursus dit jaar staakte, of misschien nog een (korte) herhaling van wat al besproken is. Anders gezegd: de cursus wordt op deze manier uitgesmeerd over 2 jaren. 

Positief gegeven bij dit alles is dat het gemeenten die nu in coronatijd niet voldoende deelnemers op de been konden brengen de gelegenheid geeft volgend jaar meer deelnemers te verzamelen. De reader blijft dezelfde. En daar waar al inschrijfgeld werd betaald: uiteraard blijft dit geld staan.