Kijk live Dienst terugkijken
22 februari 2020

Dag Amsterdam

Onze jongeren van de groepen Kerkwijzer en Gaan als een zwaan zijn in de voorjaarsvakantie naar Amsterdam gegaan.

“Ik vond vandaag echt top, vooral het laatste met de duiven. Er zaten er 3 op mijn hoofd!”

Negen tieners en vier begeleiders gingen met de trein naar Amsterdam. Lopend door Amsterdam kwamen we langs NEMO, Scheepvaartmuseum, Artis, Verzetsmuseum met als bestemming (uiteraard) het Luthermuseum. Elza, de gids, vertelde over de geschiedenis van het gebouw en liet mooie tentoongestelde stukken zien. Na de rondleiding maakte elke tiener zijn eigen stelling die daar op de deur werd gehangen.

“Ik vond het een hele gezellige dag in Amsterdam.”

Met een kadootje van het Luthermuseum gingen we op weg naar onze lunch in de Oude Lutherse kerk in Amsterdam. We kwamen langs het Magere Brugje, de Munttoren en het huis waar Chris en Rienke hebben gewoond.

“Ik vond het heel leuk!”

In de lutherse kerk werden we hartelijk ontvangen door André van der Stoel, één van de predikanten. In een relaxte ruimte met lichtstraat en stoere, gezellige banken aten we onze lunch. André liet ons daarna de kerk zien, wat waren we verwonderd en overdonderd voor de kleuren, de stoelen, de grootte en de sfeer. We herkenden een aantal dingen uit onze eigen kerk. Deze kerk had een heel eigen geschiedenis, hier vertelde André over. We hebben op alle etages en balkons gekeken, zelfs helemaal bovenin de kerk, waar eigenlijk niemand komt.

“Ik vond het erg leuk vandaag! Ik had het idee dat iedereen het wel naar zijn/haar zin had 😊”

Enthousiast gingen we door naar onze derde stop: Madam Tussauds. Enorm veel selfies en foto’s zijn gemaakt, een modeshow gelopen, graffiti gespoten en nieuwsbericht gemaakt. Na de nodige souvenirs stonden we weer buiten.Op de Dam hebben we de duiven goed gevoerd. De terugreis verliep ook prima en we kwamen moe en voldaan weer terug.

Bent u nu jaloers geworden op onze jongeren en wilt u zelf ook naar Amsterdam? Dat kan, want op zaterdag 7 maart a.s. kunt u onder leiding van Gert van Klinken een tour maken door deze fantastische stad met een rijke lutherse geschiedenis. Meld u aan bij Margo Jonker!

fotocollage van de dag naar Amsterdam: langs NEMO, bij het Luthermuseum, in de Oude Lutherse Kerk en op de Dam.
fotocollage van de dag naar Amsterdam: langs NEMO, bij het Luthermuseum, in de Oude Lutherse Kerk en op de Dam.