Kijk live Dienst terugkijken
13 november 2020

Ignatiaanse adventsretraite 2020

Zie ik kom spoedig!

Digitale adventsretraite 2020 van de jezuïeten

“Zie, ik kom spoedig” is de titel van de adventsretraite 2020. De retraite gaat op zondag 29 november van start en loopt tot vrijdag 25 december. Het is alweer de dertiende digitale retraite van de jezuïeten.

Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Kerst intenser te beleven.

Nieuw dit jaar

Nieuw zijn de wekelijkse zoom-meditaties, verzorgd door de auteur van de digitale retraite, jezuïet Gregory Brenninkmeijer. Deelnemers aan de retraite krijgen iedere vrijdagavond een link om via Zoom om deel te kunnen nemen aan een geleide meditatie van een half uur. Op deze wijze kunnen de retraitanten in tijden van corona toch met elkaar verbonden zijn.

Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.ignatiaansbidden.org.

Aantal deelnemers

Er nemen ruim 16.000 retraitanten uit Nederland en Vlaanderen deel aan deze dertiende digitale retraite van de jezuïeten. Het gebedstraject volgt de traditionele adventstijd, dit jaar van zondag 29 november tot vrijdag 25 december.

Hoe? 

Deelnemers schrijven zich in door hun e-mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org. Ze ontvangen gedurende de periode van advent dagelijks een gebedsmail.