Kijk live Dienst terugkijken
25 november 2022

Digitale adventsretraite 2022

Het Woord is mens geworden

Op 27 november begint weer de digitale Adventsretraite van de Jezuïeten. Een aantal gemeenteleden doet al mee met deze jaarlijkse kans om je te bezinnen in deze tijd.

Als deelnemer van de digitale retraite ontvang je in de advents- en 40-dagentijd dagelijks een gebedsmail. In deze mail staat de meditatie voor de volgende dag. Zo’n meditatie bestaat uit een Bijbeltekst en enkele vraagjes die je helpen om de woorden binnen te laten komen in je hart. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hiervoor uittrekt.

Elke retraite is een innerlijke reis, met een onbekende bestemming. Het is heel goed mogelijk dat de retraite je verrast of aanmoedigt, uitdaagt of prikkelt. Misschien laat God doorschemeren dat je een nieuwe richting moet inslaan in je leven. Door je gebed vol te houden met een open geest en een groot hart, kom je tot innerlijke rust. God wacht op het moment waarop Hij je genadig kan zijn.

Pater Marc Desmet sj schreef de retraite van dit jaar. Het belooft een lichamelijke en menselijke adventsretraite te worden.

Er wordt ook weer iedere zaterdagochtend om 9.30 uur een geleide meditatie aangeboden via ZOOM. De link voor deelname wordt in de gebedsmail op vrijdagavond toegestuurd. Je kunt deze meditaties ook terugzien op het YouTube-kanaal van de Jezuïeten. Deelname aan de retraite is gratis.

Doet u mee?

U kunt zich voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.ignatiaansbidden.org. Schrijf u in door uw e-mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org. U ontvangt gedurende de periode van advent dagelijks een gebedsmail.