Kijk live Dienst terugkijken
19 november 2021

Digitale adventsretraite

“Hoop bedriegt niet” is de titel van de adventsretraite 2021. De retraite gaat op zondag 28 november van start en loopt tot zaterdag 25 december. Het is de vijftiende digitale retraite van de jezuïeten. De retraite is geschreven door jezuïet Jan Stuyt.

Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Kerst intenser te beleven. Jan Stuyt zegt over de retraite die hij schreef: “De decembermaand is voor veel mensen een drukke periode. Een echt feest is iets waar je naar uitkijkt: laat je niet overvallen door Kerstmis. De digitale retraite geeft je de kans om je voor te bereiden op dit feest. Een kwartier per dag is genoeg. Laat je vier weken inspireren door Bijbelse woorden: hoop, verwachting, licht, Vredevorst, dageraad. God komt bij mensen op bezoek als zij zich daarvoor open stellen.”

Doet u mee?

U kunt zich voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.ignatiaansbidden.org. Schrijf u in door uw e-mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org. U ontvangt gedurende de periode van advent dagelijks een gebedsmail.

Online geleide meditaties

Deelnemers van de retraite worden tijdens de advent iedere zaterdag uitgenodigd om deel te nemen aan de geleide zoom-meditaties van een half uur. Die worden verzorgd door de auteur van de digitale retraite, jezuïet Jan Stuyt. Afgelopen jaar is gebleken dat deze meditaties het gevoel verbonden te zijn met de 20.000 andere digitale retraitanten versterkt.