Kijk live Dienst terugkijken
20 september 2020

Een paard bij de dienst!?

Op zondag 13 september was er een bijzondere viering op het ruime landgoed van één van onze gemeenteleden. De viering vormde de start van de gemeentezondag: de aftrap voor het nieuwe kerkelijke seizoen dat na de zomervakantie weer van start is gegaan. Door de bijzondere plek buiten werd het mogelijk om met meer dan 50 gemeenteleden bij elkaar te komen. En de belangstelling was groot!

Boomgaard

Auto’s werden door parkeerwachters Eekel netjes in het gelid gedirigeerd en ook kwamen verschillende gemeenteleden op de fiets naar Genne. Geheel coronaproof werd iedereen verwelkomd en naar een zitplaats – op 1,5 meter afstand van elkaar – geleid. Hoewel wat killetjes tijdens de viering nam de warmte snel toe in de prachtige boomgaard waar we mochten vertoeven. De paarden in de naastgelegen wei kwamen nieuwsgierig kijken wat er toch allemaal te doen was, tot groot plezier van veel kinderen die natuurlijk even moesten aaien.

Overvliegen

Alle ruimte was er voor het “overvliegen” van de 12-jarige tieners van de kindernevendienst naar de jongerencatechese. De kinderen kregen een brandende kaars van hun ouders om het licht door te geven op hun verdere levenspad.

Samen

Sinds een half jaar kon er eindelijk weer samen worden gezongen, onder de bezielende muzikale leiding van Karin, Andrea en Mariska. Na afloop van de viering vonden diverse activiteiten in de buitenlucht plaats, waarbij een vragenroute iedereen liet genieten van de prachtige tuinen. Na afloop van de gezamenlijke lunch keerde iedereen op zijn/haar eigen moment weer huiswaarts.