Noordelijke Buitendag (Nieuwe Pekela)

Kijk live Dienst terugkijken
27 mei 2022

Noordelijke Buitendag (Nieuwe Pekela)

De Lutherse Kerk in Nederland is relatief klein – 42 gemeenten verspreid door het land met over het algemeen kleine aantallen leden. Daar staat tegenover dat de landelijke verbanden in de Lutherse Kerk intensief zijn: een Lutherse Synode, een Lutherse Kerkenradendag, predikanten uit het hele land ontmoeten elkaar twee keer per jaar.

Voor de Lutherse Gemeenten in het noorden van het land – en daar behoort de Lutherse Kerk van Zwolle ook toe –  is er de Lutherse Buitendag. Deze dag vindt altijd op plaats op zondag trinitatis, de zondag na Pinksteren. Dit jaar is dat zondag 12 juni. De dag is bedoeld om als gemeenten samen te vieren, elkaar te ontmoeten en met elkaar mee te leven als Lutherse Gemeenten. Op deze dag is een van de gemeenten uit het noorden van het land gastkerk.

Dit jaar is dat de Lutherse gemeente van Oost-Groningen de gastkerk. Deze gemeente is een samenwerkingsverband van de Lutherse kerken van Pekela, Winschoten en Wildervank.

De buitendag zal worden gehouden in Nieuwe Pekela. De start is om 10.00 uur met een kerkdienst in de lutherse kerk in Nieuwe Pekela. Op de dag zelf zal naast alle ontmoeting ook aandacht zijn voor het industrieel erfgoed van Pekela.

Opgave is mogelijk bij de predikant, Margo Jonker bij predikant@elkz.nl, of 0613525202. Geef ook op als u kunt rijden en hoeveel gasten u in uw auto kunt herbergen, dan kunnen we samen reizen. Iedereen is hartelijk welkom!