Kijk live Dienst terugkijken
30 juni 2023

Expositie Kerk en slavernij in het nieuws

Onze kerk heeft in de afgelopen weken veel aandacht besteed aan het thema Kerk en slavernij. Lezingen, gespreksmomenten, een viering met bijzondere aandacht voor dit thema, rondwandelingen in de stad Zwolle etc. Zie voor alle activiteiten ook dit nieuwsbericht. Als centraal middelpunt kwam alles samen in de expositie die nog steeds in ons gemeentecentrum is te bekijken/bezoeken.

Hoe leuk is het om te zien dat we ook een kleine rol mochten spelen in de regionale pers. Op RTV Oost is een item geweest over slavernij waarin ons gemeentecentrum en de kerk de locatie mocht zijn voor de opname. Kijk hier het item van RTV Oost terug door op de button te klikken:

Let op: in het bericht van RTV Oost staat dat op vrijdag de Keti Koti herdenking zou zijn in de Lutherse Kerk. Dit is niet juist! Deze herdenking in de gemeente Zwolle vindt plaats op het Nijkerkenbolwerk (Noordereiland) achter theater De Spiegel.

Deze week kan je er niet omheen: de viering van Keti Koti, waarbij verwachtingsvol wordt uitgezien naar de toespraak van onze koning. Vooruitlopend daarop trok afgelopen woensdag Commissaris van de Koning Andries Heidema de aandacht met de uitgesproken excuses namens het Provinciaal Bestuur van Overijssel. De Commissaris nam tijdens een symposium in theater De Spiegel het boek ‘Overijssel en slavernij’ in ontvangst, waaraan ook gemeentelid Elly Touwen heeft meegewerkt. Dit boek is te koop in verschillende boekhandels. U kunt de uitgesproken tekst van de Commissaris hier teruglezen:

bron afbeelding: IJsselacademie