Kijk live Dienst terugkijken
23 februari 2024

Gebedshuizenpad op 3 maart 2024

SLAG Zwolle (Samen Leven Anders Geloven) organiseert op zondag 3 maart 2024 een gebedshuizenpad. Deze tocht is een unieke kans om verschillende gebedshuizen in onze stad te bezoeken en meer te leren over de diverse religieuze gemeenschappen die zij vertegenwoordigen.

We starten onze tocht per fiets bij de ULU-moskee (Gombertstraat 340) om 13:15 uur. Deelnemers krijgen de kans om de moskee te bezichtigen en krijgen informatie over en de gelegenheid tot het stellen van vragen over islamitische tradities en gebruiken van dit Turkse Moslim Gebedshuis. Na het bezoek aan de moskee fietsen we door naar de synagoge, waar we om 14:15 uur een rondleiding krijgen. Deze rondleiding biedt inzicht in de Joodse cultuur en geschiedenis, en vergroot de kennis over deze gemeenschap in onze stad. Onze volgende stop is bij de Dominicanenkerk, waar we rond 15:15 uur zullen arriveren. Tijdens het bezoek aan deze kerk kunnen de deelnemers de christelijke tradities en de architecturale schoonheid van het gebouw ervaren. De tocht eindigt rond 16:00 uur.

De kosten voor deelname zijn € 5,- per persoon. Aanmelden kan bij Hanneke Buurman via hjbuurman@icloud.com of 0650836296.