Kijk live Dienst terugkijken
10 april 2023

Geloof en een hoop zonnepanelen – Kees Posthumus

Theaterversie ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ naar Zwolle

Kees Posthumus, al jaren bekend als een sprankelend en boeiend verhalenverteller, tevens theatermaker, treedt op woensdag 10 mei op in de Oosterkerk in Zwolle (Bagijnesingel, nabij Turfmarkt). Hij brengt daar de voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, samen met multimuzikant Henk van Glabbeek.

Aanvang 20.00 uur; toegang vrij – vrijwillige bijdrage.

Graag vooraf aanmelden via: https://forms.gle/DbPZBvGcgDE34WmT7

In een afwisselende, vooral vrolijke voorstelling wordt met tal van verhalen en liedjes de schepping gevierd. Maar ook worden zorgen over de schepping gedeeld en is het vizier gericht op het bereiken van een duurzame toekomst.

Er klinken die avond in de Oosterkerk vanaf 20:00 uur verrassende nieuwe scheppingsverhalen en een groen-gelovige meezinger, er wordt live gekookt en er is zoiets als eco-fitness. Henk van Glabbeek omlijst dit alles met meditatieve oosterse muziek.

De voorstelling in Zwolle is gebaseerd op het  boek ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, dat Kees Posthumus eerder schreef. Hij deed dat in opdracht van GroeneKerken. Momenteel zijn er in ons land daarbij tegen de 400 kerken aangesloten, ook meerdere kerken in Zwolle. En ook zijn er steeds meer groene synagogen en moskeeën. Niet zo gek, want wie gelooft dat de schepping een geschenk van God is, weet zich doorgaans geroepen daar ook goed voor te zorgen. Pleitbezorgers van duurzaamheid komen, zo is gebleken, uit verschillende geloofstradities.

Een gezamenlijk initiatief van verschillende (Groene) Kerken in Zwolle

Oosterkerk, Adventkerk, Open Kring, Sionskerk, Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle, Koningskerk, Dominicanenklooster, Hoofdhof, Evangelisch-Lutherse Gemeente