Kijk live Dienst terugkijken
22 maart 2024

Groene Paasmarkt: wees welkom!

Wist u dat het voortdurende fabriceren van spullen een van de meest vervuilende activiteiten op deze aarde is? Met hergebruik en herstel van artikelen kunnen we dat zo eenvoudig beperken. Daarvoor hebben we een markt vol met nog goede gebruiksvoorwerpen die u voor een zelf te bepalen prijs kunt meenemen. Wat is het u waard om op deze manier een bijdrage te leveren? 

Wat is er te koop?

Dek je tafel met bordjes, bestek, potjes, busjes, schaaltjes, bekers en glaswerk, kleine keukengerei. Een must voor jongeren die zelfstandig gaan wonen en voor wie wat (gebroken) vaatwerk te vervangen heeft. 
Speel je mee? Met bordspellen zoals Monopoly, Othello, Bingo, stapels puzzels voor groot en klein en ander klein speelgoed!  
Lees je wijs. Met platenboeken, leesboeken, stripboeken, bundels met mooie tijdschriften als National Graphic of Landleven. 
Ja natuurlijk, de plantenhoek met uitlopende wilgentakken voor de Pasen, opkomende (moes)tuinplantjes als courgettes, tomaten of bietjes. Er zijn aardperen, paarse herfstasters en andere vaste (tuin)planten. Dit alles gepresenteerd in fraaie vazen en bloempotten. 
In het Repaircafé kunt u uw kleding laten herstellen, opnieuw laten zomen, uitleggen of instikken. Ook ritsen en knopen zijn geen probleem. 

Wat valt er te genieten?

Op de inspiratietafel vindt u tips voor het moderne hooikist-koken, een alternatief voor de tegels in uw tuin of ideeën over collectief grondbeheer in de buurt van Zwolle. Laat u inspireren bij een (gratis) kopje koffie of thee waarbij u wat lekkers snoept of het lunchbuffet eer aan doet. Neem ook gerust wat zelfgemaakte jam, lemon curd of chutney mee naar huis. Intussen kunnen de kinderen in de spelletjeshoek hun hart ophalen, alvast een voorschot nemen op een boek en in de ‘Ja natuurlijk kraam’ een zaadpoppetje knutselen.

Waar en wanneer?

De Groene Paasmarkt is op 23 maart van 10.00 tot 15.00 bij de Lutherse Kerk in Zwolle (Koestraat 4 Zwolle). Wij hopen op een bijzonder gezellige markt van ontmoeten en verrassende spulletjes waarmee we het hergebruik stimuleren. Voor vragen of opmerkingen: paasmarkt@elkz.nl