Kijk live Dienst terugkijken
12 november 2023

Jongeren zingend naar kerstavond!

Op tijd bij de stal – met de jeugd zingend naar kerstavond

Zingen verbindt

In de Lutherse Gemeente van Zwolle ervaren wij hoe verbindend en krachtig het is om te zingen, zeker als jong en oud kunnen meezingen. Ieder jaar hebben wij aandacht voor het zingen en musiceren van kinderen en jongeren. Soms door een eenmalige activiteit, soms door een aantal weken te werken aan lied, of een project.

Doe jij mee met ons advents- en kerstproject?

Dit jaar, seizoen 2023-2024, willen wij het groter aanpakken en ook kinderen en jongeren uit de stad Zwolle, als ook de omstreken benaderen om mee te zingen in het kerstkoor, dat gekoppeld zal worden aan het Advents- en kerstproject in de kerk van Kind op Zondag ‘Weet jij hoe laat het is?’. Daarom heet het project ook ‘Op tijd in de stal’.

Wat en voor wie?

Kinderen en jongeren (van 4 tot 20+) gaan onder leiding van Gertine Hoefnagel en Luuk Schuurman liederen en muziekstukken repeteren. Op kerstavond (24 december om 19.00 uur) krijgt deze muziek een plek in de viering.

Wanneer?

Er wordt gerepeteerd op zondag 3, 10, 17, 24 december tijdens de adventsviering. De vieringen zijn elke zondag om 10.00 uur. De jongeren van 12+ starten om 10.00 uur meteen met oefenen. De jongere kinderen gaan eerst naar de viering en met het kindernevendienstmoment komen ze erbij om samen te gaan zingen.

Op zaterdag 23 december kunnen we oefenen in de kerk waar we tijdens de kerstavondviering ook gaan staan. We repeteren dan van 10.00 tot 12.00 uur, waarna we met pannenkoeken afsluiten.

Professionele leiding

Twee jonge, talentvolle en professionele musici zullen de muzikale begeleiding van de kinderen en jongeren op zich nemen. Luuk Schuurman, cantor-organist van de Lutherse Gemeente Zwolle en zijn collega Gertine Hoefnagel zullen in samenwerking muziek uitzoeken en de repetities begeleiden. Er zal aandacht zijn voor wat de jongere en de oudere kinderen aankunnen met het oog op meerstemmige muziek.

Wil je meer weten over Luuk of Gertine of de informatie op papier printen? Kijk dan in de download hieronder.

Meld je aan en doe mee!

Lijkt het je leuk om mee te doen? Neem ook je vrienden en vriendinnen mee en meld je aan via de QR-code!

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Mail dan naar Petra Lip via kerstkoor@elkz.nl