Kijk live Dienst terugkijken
13 mei 2020

3 mei 2020 Nieuws uit de kerkenraad

Verbinding

Zoals elke week dachten we ook nu weer na over het thema verbondenheid. Hoe blijven we in deze tijd met elkaar verbonden? Gelukkig zijn er al veel contacten tussen gemeenteleden: er worden kaartjes verstuurd, we telefoneren met elkaar, we beeldbellen, kortom: we zien om naar elkaar.

De kerkenraad heeft aan de bezoekgroep gevraagd om na te denken over vormen van verbondenheid. In een volgende kerkmail berichten we u hierover.

Diaconie

Momenteel werken veel mensen thuis. Het is mooi dat dat kan, al kost het veel extra energie; vooral als je daarnaast de zorg hebt voor (jonge) kinderen. Ook zijn de contacten wel erg functioneel.

Er zijn echter ook mensen die niet thuis kúnnen werken omdat hun beroep zich daar niet voor leent zoals kappers, sommige winkelmedewerkers, eigenaren van cafés en restaurants. Het kan zijn dat mensen daardoor in de financiële problemen komen.

Mocht dat in uw situatie het geval zijn, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met onze diaconie. Zij kunnen u de weg wijzen in het woud van alle regelingen en u met raad en daad terzijde staan.

Hemelvaart en Pinksteren

Wij proberen om voor deze beide feestdagen iets extra’s te bedenken, zodat ook in deze tijd deze dagen feestelijk oplichten.

Namens de kerkenraad,

Truus Mulder, voorzitter