Kijk live Dienst terugkijken
1 mei 2020

Met koningsnacht in een tent

Wij een nacht naar buiten, zij naar binnen

Slapen in de tent t.b.v. mensen die wonen in tenten

Afgelopen Koningsnacht, van zondag op maandag, hebben tieners van Gaan als een Zwaan en Kerkwijzer (soms samen met hun ouders) overnacht in hun tuin. Vier tenten waren er ingericht.

Met deze actie hebben de tieners geld opgehaald voor het werk van Movement On The Ground. En zo helpen zij vluchtelingen in kamp Moria op Lesbos aan een schone, droge en warme tent.

We lieten ons sponsoren door buren, familie en vrienden. Deze zijn voornamelijk online en via whatsapp benaderd. Als verbondenheid onderling en met de vluchtelingen in gedachten brandden we deze avond een kaars.

Bij één van de deelnemers voerde vooral de gedachte ‘Wat hebben wij het hier toch goed’ de boventoon. In vrede, met eten in onze maag en genoeg dekens en kleren om de koude nacht te trotseren gaan we de nacht in. En de volgende dag kunnen we met een warme douche beginnen. Wat een rijkdom hebben we hier.

Daarom was het goed om een nacht in de tuin in de tent te slapen. Wetend dat er in en om Zwolle nog drie tenten in de tuin staan. En in de hele wereld nog veel en veel meer. En voor mensen die alleen maar wonen in tenten is deze actie voor Movement On the Ground bedoeld.

U kunt nog doneren: Stichting Movement On The Ground: NL86 RABO 0307 9928 10

afbeelding ter illustratie met enkele tenten
impressie van de actie Movement on the ground