21 oktober 2020

Leren van Luther – voor iedereen te volgen

Schrijf u in voor de nieuwe jaargang 2020-2021 van de cursusserie Leren van Luther. De cursus staat open voor iedere geïnteresseerde. Op verschillende plaatsen in het land wordt door diverse docenten weer een inkijkje gegeven in luthers gedachtengoed. Nota Bene: in verband met de ontwikkelingen rondom corona is de cursus ook online te volgen via Zoom.

Cursusthema: Spiritualiteit

Dit jaar gaan we op zoek naar lutherse wortels en lijnen gericht op het thema Spiritualiteit. Spiritualiteit raakt aan het diepste van een menselijk leven. Het kan op veel verschillende manieren worden gezocht en vormgegeven. In de cursus worden 5 lijnen nader verkend:

  1. Spiritualiteit van het bidden – prof. dr. Markus Matthias
  2. Spiritualiteit van het vieren – ds. Willy Metzger
  3. Spiritualiteit van het leven uit genade – ds. Louisa Vos
  4. Spiritualiteit bij de ervaring van het lijden – dr. Theo van Willigenburg
  5. Spiritualiteit van de Schrift – ds. Susanne Freytag

Cursuslocatie

De Lutherse Kerk te Zwolle is één van de cursuslocaties, maar er is altijd een locatie bij u in de buurt te vinden als een ander moment beter uitkomt. Zie daarvoor de folder.

Om de cursus te volgen is aanmelding noodzakelijk. De kosten bedragen € 20,- inclusief reader. Aanmelden is ook nodig in verband met de geldende coronamaatregelen. In en rond de kerk gelden de bepalingen voor afstand houden, registratie en het gebruikmaken van desinfectans. De maatregelen die gelden op het moment dat de cursus gegeven wordt, zijn van toepassing.

In verband met corona zijn bijeenkomsten ook via ZOOM te volgen. Om de vergaderlink daarvoor toegestuurd te krijgen dient u zich aan te melden bij lerenvanluther@gmail.com.

Cursusdata voor Zwolle

De bijeenkomsten in Zwolle zijn op de volgende dinsdagavonden van 19.30 – 21.00 uur:

3 november
24 november
15 december
19 januari
26 januari

Meer informatie:

Voor meer informatie: zie de folder via de downloadknop hieronder, of neem contact op met dominee Margo Jonker via margojonker@kpnplanet.nl of telefoon 038 4525408.