Kijk live Dienst terugkijken
17 april 2020

Online PaasChallenge 2020

Op zaterdagavond, Stille Zaterdag, om 19.00 uur hebben 8 gezinnen met kinderen uit Kerkwijzer en de catechesegroep ‘Gaan als een zwaan’ elkaar online ontmoet. Onder leiding van Mirjam Visser en verteller Margo werd het PaasChallenge-spel gespeeld. Het werd gespeeld via het platform Zoom, zodat alle gezinnen tegelijk in beeld waren en elkaar konden zien en spreken.

Bij één van de gezinnen ligt het spelbord op tafel en via Zoom en Whatsapp wordt het beeld van het speelbord zichtbaar voor iedereen.

Het spel kent 7 rondes. Ieder gezin kan in elke ronde punten verdienen. Elke ronde begint met een passage van het Paasverhaal, een bijbels thema en welke emoties in dit verhaal centraal staan, of bij ons oproepen. In de PaasChallenge leren we dat Jezus de problemen niet wegneemt, maar hij geeft je een geschenk om er mee om te gaan: vrede, vergeving, hoop, naastenliefde, enz. Jezus geeft ons geen volmaakte wereld, maar een wereld vol met zijn ‘zijn manier van leven’.
Na elke passage met bijbehorend geschenk spelen we een spel. Zo hebben we een ingewikkeld spel gedaan en een gezinslid tot mummie ingewikkeld, als uit het verhaal van Lazarus. Rondom de rol van Judas doen we een ronde met opbiechten, waarbij de andere gezinnen inschatten of de biecht waar was of niet. Zo weten we nu wie wel eens kerkruitjes heeft ingegooid, een slak heeft opgegeten of niet zo goed voor een hamster heeft gezorgd. Met het verhaal van Petrus proberen we in 1 minuut een mooie haan te knippen. Als laatste ronde mogen we zelf als engelen een mooie boodschap brengen. Dit doen we bij onze buren, op een kleedje, bij de voordeur met een boodschap in paaseieren (geheel coronaproof).

Jan en Koen hebben de meeste punten verzameld en krijgen een digitale high five en knuffel van de rest. Als het negen uur is ontsteken we allen in de huiskamers een (paas)kaars.

Gescheiden van plaats, maar verbonden met het licht van Pasen!