Kijk live Dienst terugkijken
24 juni 2022

Opbrengst activiteiten Gered Gereedschap

Afgelopen zondag, 19 juni, organiseerde de diaconie een aantal activiteiten in het kader van het diaconaal project Gered Gereedschap. Er was een taartenbakwedstrijd voor jong van leeftijd en voor jong van geest en het was mogelijk om handgemaakte kaarsen en zeep aan te schaffen. Ten slotte was er een raadspel, waarbij een kaars te winnen was. Maar dan moest je wel een juiste schatting maken van het aantal paraffinekorrels dat nodig was om de kaars te gieten.

Lisanne, Tamar en Josianne kwamen met drie prachtige taarten. De jury kon echt geen keuze maken, en dus was iedereen een terechte winnaar. Een subtiele taart van Petra completeerde het geheel. Op de onderstaande foto’s zijn de met zorg gemaakte bakproducten te zien. Na afloop van de viering smaakten ze uitstekend bij de koffie!

En dan was er nóg een winnaar: enkele gemeenteleden hebben een poging gewaagd om het aantal paraffinekorrels te raden van de zeskantige kaars. Maar helaas niemand heeft het goede antwoord gegeven. Degene die het er dichtste bij zat met haar antwoord was Everdien. Everdien krijgt eerdaags de kaars overhandigd.

De kaars woog 295 gram. Er gaan 250 korrels in 10 gram, en dat maal 29,5 keer geteld komt op 7375 korrels. En met het antwoord van 7000 van Everdien is dit echt het dichtste bij.

Dat iedereen de producten kon waarderen bleek wel uit de opbrengst: 115 euro voor het gebak en 75 euro voor kaarsen, zeep en raden. Met zo’n mooi resultaat kijken we uit naar de volgende acties voor Gered Gereedschap.