Kijk live Dienst terugkijken
8 april 2021

Paaschallenge 2021 – The End

In de afgelopen weken speelden zo’n 1000 groepen uit heel Nederland de PaasChallenge met jongeren en/of met de hele gemeente. De PaasChallenge is een coronaproof QR-code spel waarbij deelnemers in kleine groepjes het Paasverhaal beleven in hun eigen wijk of dorp.

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

In Zwolle is deze Paaschallenge ook vormgegeven, met als start- en eindpunt onze Lutherse kerk. Naast gemeenteleden hebben ook andere Zwollenaren de challenge gespeeld. Aan het einde van de challenge konden de deelnemers aan het houten kruis een wit lint hangen met een wens/tekst/boodschap. Het resultaat mag er zijn!

Het spel

De PaasChallenge 2021 was een landelijk georganiseerd QR-codespel waarbij je een ’tegenstander’ van Jezus bent. Je weet echter niet welke rol je hebt en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Met de QR-codes ontdek je steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn maar ook een tekst of audioboodschap. De route duurde ongeveer een uur tot anderhalf uur.