Kijk live Dienst terugkijken
19 maart 2021

Paaschallenge 2021

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Coronaproof

De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in kleine groepjes afhankelijk van de actuele coronamaatregelen (of meerdere personen mits uit één huishouden) mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.

Voor wie?

De PaasChallenge 2021 is geschikt voor iedereen, alle leeftijden kunnen meedoen. Het is speciaal geschikt voor tieners in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. Maar iedereen kan dit spel spelen en de route lopen en iedereen is welkom om het te komen spelen. Het spel is voor iedereen goed te spelen zonder voorkennis van de Bijbel. Voor kinderen jonger dan 10 jaar hebben we zelf makkelijker opdrachten toegevoegd.

Het spel

De PaasChallenge 2021 is een landelijk georganiseerd QR-codespel waarbij je een ’tegenstander’ van Jezus bent. Je weet echter niet welke rol je hebt en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Met de QR-codes ontdek je steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn maar ook een tekst of audioboodschap. De route duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur en start bij de voordeur van de Lutherse kerk, Koestraat 2 in Zwolle.

Wil jij ook meedoen?

Reserveer je startmoment via https://calendly.com/elkzwolle/paaschallenge-elkzwolle
Je selecteert een dag en starttijd. Het spel is beschikbaar van zondag 28 maart tot en met maandag 5 april.

In de volgende kerkmail en ook op de website staat informatie met instructies voor deelnemers en wat je mee moet nemen voor op je tocht.

We wensen jullie een inspirerende tocht!
Voor meer informatie kan je terecht bij Margo Jonker (predikant@elkz.nl) of Petra Lip (jeugdouderling@elkz.nl).