8 april 2021

Paaskaars op reis

Met Palmpasen, de Stille Week en met Pasen mochten er weer vieringen gehouden worden. We waren getuigen van de ontsteking van een nieuwe paaskaars met de boodschap om het licht verder te verspreiden. Zo liepen we met ons licht de donkere paasnacht in.

Dit jaar is een extra kaars aangestoken in de paasnacht. Deze kaars, een kleine kopie van de paaskaars in de kerk, gaat op reis. Een reis langs gemeenteleden, die deze kaars een weekje een plaatsje mogen geven. Om te laten branden als u digitaal een viering meebeleeft of dagelijks als de schemer invalt of als u zich even wilt koesteren in het licht.

Bij een van de gemeenteleden begint de paaskaars direct na Pasen aan zijn reis. Na ongeveer een week geeft u de kaars door aan een ander gemeentelid. U bepaalt zelf aan wie. Verder wordt u uitgenodigd om in een bijbehorend boekje uw ‘kaarsmomenten’ op te schijven. Zo verbinden we ons met het licht, maar ook met elkaar.

In het kistje waar de kaars inzit en vervoerd kan worden zit een verdere uitleg. En in de kerkmail kunt u te zijner tijd lezen hoe het de kaars en zijn lichtdragers vergaat. We zijn erg benieuwd naar de reis die de paaskaars door de gemeente gaat maken!

De reispaaskaars 2021 met bijbehorende attributen