Kijk live Dienst terugkijken
8 april 2021

Paaskaars op reis

We waren in de Paasnacht getuige van het aansteken van een nieuwe paaskaars aan het vuur op het plein, met daarbij de boodschap om het licht verder te verspreiden. 

Dit jaar hebben we een extra kaars aangestoken  in die nacht. Deze kaars, een kleine kopie van de paaskaars in de kerk, is op reis gegaan. Een reis langs gemeenteleden, die deze kaars een weekje een plaatsje mogen geven. Om te laten branden als u digitaal een viering meebeleeft, of dagelijks als de schemer invalt of als u zich even wilt koesteren in het licht.

Bij één van de gemeenteleden is de paaskaars direct na Pasen aan zijn reis begonnen. Na ongeveer een week heeft die persoon de kaars doorgegeven aan een ander gemeentelid. En zo gaat de kaars verder! Ieder bepaalt zelf wie de volgende zal zijn. Daarbij wordt u uitgenodigd om in een bijbehorend boekje uw ‘kaarsmomenten’ op te schijven. Zo verbinden we ons met het licht, maar ook met elkaar.

In het kistje waar de kaars inzit en vervoerd kan worden zit een verdere uitleg. En in de kerkmail kunt u in de komende tijd lezen hoe het de kaars en zijn lichtdragers vergaat. We zijn erg benieuwd naar de reis die de paaskaars gaat maken!

De reispaaskaars 2021 met bijbehorende attributen