Kijk live Dienst terugkijken
4 april 2020

Palmpasenstokken maken

Hosanna, Zoon van David!

Vandaag, zaterdag 4 april, zouden de kinderen met hun vrienden en vriendinnen in het gemeentecentrum palmpasenstokken maken. Helaas kan dat nu niet op de manier zoals we van plan waren, maar dit betekent niet dat het allemaal niet kan. Ook thuis kan je natuurlijk prima palmpasenstokken maken. Hoe? Kijk maar eens in het blad dat je hieronder kan downloaden. In het blad staan ook de liederen die je daar bij kan zingen en staat ook uitleg bij de betekenis en symboliek van de palmpasenstok.

En niet vergeten: maak een mooie stok vandaag en zet hem voor je raam! Dominee Margo Jonker heeft alle collega-dominees in Zwolle gevraagd om ook hun kinderen uit de kerk te vragen een stok te maken en deze voor het raam te zetten. Zo kan een palmpasenopzoektocht worden gehouden voor Palmzondag.

En wilt u als volwassene mee doen? Maak een stok en plaats die voor het raam! Misschien is er een kind dat uw stok graag zoekt. Doe mee, maar houdt voldoende afstand als u op pad gaat!

Stuur een foto van uw stok naar margojonker@kpnplanet.nl. We maken er een collage van voor de site – een soort van digitale palmpasenoptocht.

foto van palmpasenstok
Palmpasenstok (foto: Gerrit Bril)