Kijk live Dienst terugkijken
24 februari 2023

Pub Quiz voor Gered Gereedschap

Bij wijze van alternatieve invulling voor de maandelijkse spelletjesavond vond op vrijdagavond 24 februari een tot in de puntjes verzorgde pubquiz plaats. De quiz was georganiseerd in het kader van fondsenwerving voor ons diaconaal project Gered Gereedschap.

Quizmasters

De avond stond onder leiding van de eminente quizmasters Folkertsma en Kanning die de circa 20 deelnemers – verdeeld over 5 teams van jong tot iets minder jong – door 8 categorie├źn van in totaal 40 vragen (want het is immers 40-dagentijd) heenleiden. Regelmatig wezen ze de deelnemers tussen de vragen door op het doel van de avond: doneer zo vaak en zo veel mogelijk voor Gered Gereedschap. Geassisteerd door assistent Pijnaker verliep de uitgifte en inname van de antwoordformulieren van een leien dakje.

Janboel

De vragen waren door een diaconaal team van ‘Jannen’ (volgens quizmaster Folkerstma was het een ‘Janboel’) verzameld en opgesteld en zorgden voor de nodige hilariteit. Verschillende onderwerpen passeerden de revue, waarbij uiteraard de lutherse ’touch’ niet gemist werd. Hersens kraakten, knokkels knakten, er werd gegokt op het goede antwoord en er werd veel gelachen, zeker toen na de pauze ook de nodige versnaperingen op tafel kwamen. Regelmatig hadden de quizmasters moeite om de orde in de zaal te handhaven. Gelukkig bracht hun ruime ervaring met dit soort avonden (en publiek) uitkomst en kon het adagium ‘rust, reinheid en regelmaat’ toch landen bij de aanwezigen in de zaal.

Team A (Jeanine, Gerrit en Hermen Jan) ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Ze werden in het zonnetje gezet, waarna aan alle deelnemers een wijs prijsje werd uitgereikt ter herinnering aan deze mooie avond. Een geslaagde avond, zeker voor herhaling vatbaar!

De opbrengst was op het tijdstip van het opmaken van dit verslag nog niet bekend.

Pubquiz Gered Gereedschap