Kijk live Dienst terugkijken
26 november 2021

SirkelslagKids – een impressie

Sirkelslag? Wat is dat nou dan weer? Sirkelslag is een spel voor de jeugd die landelijk binnen de hele PKN tegelijkertijd gespeeld wordt. Aan de hand van een thema worden verschillende spellen gespeeld, waarmee punten kunnen worden verzameld en ook nog prijzen zijn te winnen! Wat er in onze lutherse kerk is gebeurd die middag leest u hier.

Op zaterdag 20 november om 17.30 uur waren de kinderen tussen de 7 en 12 jaar uitgenodigd in de kerk. We begonnen gezellig samen met een patatje eten. Daarna startte het spel. Een spel wat op dat moment door vele kinderen in kerken in Nederland gespeeld werd: SirkelslagKids.

Het thema was ‘Terug in de toekomst’. En we gingen als het ware in een tijdmachine terug naar de start van de toekomst: het verhaal van de zeven scheppingsdagen. Zo beleefden we het scheppingsverhaal door diverse spannende en uitdagende spellen te spelen. In het spel was de enige echte Sirkelslag-beker en een dagje uit naar Dierenpark Almere Jungle te winnen!

Wat gebeurt er precies in die zeven dagen volgens de Bijbel? En waar komen die zeven dagen vandaan? De chaos waarin het scheppen begon zien we ook vandaag de dag: chaos in de wereld. Denk aan wat de vluchtelingenkinderen in Griekenland meemaken.

Het was een enthousiaste avond vol samenwerking die voorbij vloog!

Tijdens de opdrachten legden we de schepping in de goede volgorde, we maakten een stopmotionfilmpje van de eerste en vierde dag van de schepping, we testten onze zintuigen met het proeven (van een banaan), het ruiken (van citroensap) en het voelen (van een kiwi). Tot slot deden we mee aan de grote dierenquiz.

Op 13 december worden de punten landelijk naast elkaar gelegd en zullen we weten of we de winnaar zijn van 2021!

De jeugd was hard aan het werk tijdens Sirkelslag 2021