Kijk live Dienst terugkijken
4 januari 2024

Tafelgesprekken in het kader van het thema ‘Schepping’

Wat zijn tafelgesprekken

Om 17.30 uur staat de tafel gedekt voor een maaltijd van soep en brood. Een goede setting voor een goed gesprek over de schepping en schepsels. Margo Jonker is de gesprekleider. Op verschillende manieren zullen we spreken met elkaar over schepping – en hoe wij leven in en zorgen voor de schepping en hoe wij als mensen met elkaar leven.

Data en gasten

Op 25 januari 2024 zijn onze gasten aan tafel Marlies en Sytse Tjallingii. Zij zijn beiden zijn lid van de Quakergemeenschap en zijn veel in Israël geweest. Daarnaast zijn zij actief in het Vredesplatform Zwolle. Zij hebben veel vrienden in Israël, zowel Israëli, als Arabieren. Hun dochter woont daar ook met haar gezin. Ze maken zich, net als iedereen, zorgen over het conflict aldaar. En ze beseffen dat ze weinig kunnen doen. In het tafelgesprek willen ze op een, niet oordelende, wijze het gesprek aangaan over de situatie aldaar, gevoelens van verdriet en onmacht delen. En hopen door samen te praten een bijdrage te geven aan het bewaren van de vrede in Nederland over dit conflict.

Op 8 februari heeft onze diaconie gasten uit de Dominicanengemeenschap van Zwolle aan tafel genodigd. Nelleke Hendriks vertelt over de werkgroep ‘Groene Kerk’ aldaar. Wat dat betekent en inhoudt voor de kerk en de kerkgemeenschap en wat deze werkgroep zoal gedaan heeft. De diaconie heeft dit tafelgesprek voorbereid.

Op 7 maart is ons gemeentelid Eddy Weeda de gast aan tafel. Hij is botanicus en werkt aan een proefschrift “Het Beekbergerwoud: van productiebos tot oerwoudmythen”.

Opgave

Iedereen van harte welkom. Opgave is noodzakelijk bij Margo Jonker via predikant@elkz.nl of 0613525202.