Kijk live Dienst terugkijken
28 maart 2020

Thuisviering 29 maart

Op maandag 23 maart vond de persconferentie van minister-president Rutte plaats, met daarin de aankondiging dat bijeenkomsten niet plaats kunnen vinden tot 1 juni, i.v.m. de voorkoming van de verdere verspreiding van het coronavirus.

Voor alle religieuze groeperingen, en ook voor onze kerk, een ingrijpend besluit. Tot en met Pinksteren zullen wij niet in onze kerk samenkomen om te vieren of voor andere activiteiten. De kerkenraad zoekt momenteel naar andere mogelijkheden om verbinding, bezinning en vieren vorm te geven. In ieder geval worden er kleine orden voor thuisvieringen geplaatst op deze website. De PKN heeft iedere zondagmorgen op NPO2 om 9.20 uur een viering. En op de Duitse zenders ZDF en WDF zijn zeer verzorgde vieringen te vinden op de zondagmorgen. 

We hopen en bidden dat de gevolgen van het virus beheersbaar blijven. En dat wij hand in hand blijven staan in moeilijke tijden.

Zondag om 10.00 uur is dominee Jonker voor u allen in de kerk, om de Paaskaars te ontsteken. In verbondenheid. En in hoop.

De liturgie voor de thuisviering vind u hieronder als download in PDF. De tekst bij de bloemen vindt u in het nieuwsbericht over de bloemengroet.

foto van preekstoel met altaartafel en paarse antependia
Liturgisch centrum lutherse kerk Zwolle (foto: Cor Noorda)