Kijk live Dienst terugkijken
8 maart 2024

Uitzending ‘Petrus in het land’ vanuit de Lutherse Kerk Zwolle

Zaterdag 9 maart om 17.10 uur is de uitzending van ‘Petrus in het Land’ vanuit de Lutherse Kerk van Zwolle. Ontzettend spannend is het om te zien wat ze gemaakt hebben van de bijdragen en beelden uit onze gemeente. Twee hele dagen is de ‘crew’ aan het werk geweest om opnames te maken ter plekke. En dat geheel moest natuurlijk geredigeerd worden tot een programma van bijna een half uur.

Er zijn opnames gemaakt bij de koffiemorgen met de vrouwen uit Oekraïne. Zij waren allemaal mooi gekleed voor de gelegenheid. Hanneke Buurman heeft verteld over deze koffiemorgens, die na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in de kerk plaatsvinden. Van Mirjam Heerema is een opname gemaakt tijdens haar werk als beeldhouwster. Op maandag 19 februari zijn de laatste opnames gemaakt in de kerk. Lisanne Lip, Dick Idema, Marga Konings, Chris Eekel en Eliah van ‘t Noordende hebben meegewerkt.

Omdat de uitzending is in een serie in de veertigdagentijd is het grote witte kruis dat bij het jaarlijkse evenement ‘The Passion’ door een stad wordt gedragen in de kerk gelegd tijdens de opnames. Het paste bijna niet, maar het was indrukwekkend om het van boven te zien liggen in de kerk. Het was een spannende onderneming en heeft veel inzet gevraagd van verschillende mensen. We hopen op een mooie weergave.

Als u en reactie wilt geven op de opnames kunt dat sturen naar Petra Lip, Dite Husselman of Margo Jonker.