20 augustus 2020

Vespers in de Grote Kerk

Naast de vespers die in onze kerk worden georganiseerd op dinsdagavond zijn er ook zomervespers in de Grote of St. Michaëlskerk op zondagavond.

Prediker

Lucht en leegte, alles heeft zijn tijd (Turn, turn, turn…), ontzag voor God, het leven genieten…Het zijn zomaar een paar thema’s die aan bod komen in de zomervespers van dit jaar waarin we aandacht vragen voor dat intrigerende Bijbelboek Prediker.

Voorgangers van verschillende kerkgenootschappen zijn weer bereid gevonden om voor te gaan in deze oecumenische vespers. Ieder is weer van harte welkom in de Grote Kerk. De vieringen beginnen om 19.00 uur. Gemeentezang zal echter niet mogelijk zijn. Een goed alternatief zou kunnen zijn dat steeds een aantal leden van de cantorij of het cantatekoor ‘voor ons’ zingt. En er is natuurlijk altijd orgel/pianospel van Toon Hagen. Gezien de ruimte  die de kerk biedt zullen we tussen de 50-100 bezoekers plaats kunnen bieden. Mochten de vieringen toch niet door kunnen gaan dan laten we dat via verschillende media weten.                                                                     

DatumThemaLezingVoorganger
23 augustusDe balans vindenPrediker 7,15-22Ds. Jos Douma, VGK/Plantagekerk
30 augustusGeen grootspraakPrediker 9,13-18 /10,1…Ds. Fride Bonda, Remonstrantse en Doopsgezinde kerk