Kijk live Dienst terugkijken
19 juni 2020

Viering 2e zondag na Trinitatis 21 juni

“De Heer was mij tot steun” (antifoon van deze zondag naar Psalm 18 : 19b)

Viering voor kerk en huis

Zondag 21 juni is de tweede zondag na Trinitatis. De kerkelijke kleur is groen. Een deel van de gemeente kan weer in het kerkgebouw de viering vieren, het andere deel van de gemeente viert deze zondag thuis, vanwege de coronamaatregelen. Ondanks alle beperkingen een grote vreugde, maar ook enige pijn, omdat we ons met elkaar verbonden weten, maar al zo lang niet bij elkaar kunnen komen!

Dominee Jan Doelman heeft een viering voorbereid die zowel in de kerk als thuis kan worden gevierd. De geluidsopname van de dienst zal na afloop ook een plekje krijgen op de website bij het onderwerp Vieren – Diensten en hieronder in dit nieuwsbericht. U kunt de dienst op deze manier later thuis meevieren. De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder:

Video

Video ter ondersteuning van de (thuis)viering in coronatijd voor de 2e zondag na Trinitatis, zondag 21 juni 2020. Gezongen worden Psalm 84 en Lied 362 “Hij die gesproken heeft een woord dat gáát”. De lezingen zijn uit Jesaja 20:7-13 en Mattheus 10:13-33. Met medewerking van Johanna Wildeman (lector) en leden van de de cantorij o.l.v. Gea Hoven (cantor-organist). Met dank aan Albert van Houwelingen voor het maken van de video. De video is te bekijken via Youtube door op onderstaande rode knop te klikken:

Dienst terugluisteren

Collecten

De eerste collecte van deze zondag is bestemd voor Stichting ORA (afgeleide van Ora et Labora). Dit is een interkerkelijke hulporganisatie. ORA ondersteunt initiatieven in 20 landen in Azië, Afrika en Oost-Europa. ORA werkt nauw samen met lokale kerken en lokale organisaties. Gebieden waar rampen plaatsvinden probeert men zoveel mogelijk te benaderen vanuit samenwerking met kerken. 

De nadruk bij de hulpverlening ligt op het ondersteunen van kerkelijke gemeenten die, georganiseerd met zoveel mogelijk vrijwilligers, de getroffen gebieden bezoeken. ORA wil hen voorzien van de nodige middelen om overlevende geloofsgenoten en andere overlevenden om hen heen te helpen met eerste levensbehoeften als voedsel, schoon drinkwater, dekens en een noodonderkomen. 

De tweede collecte is bestemd voor het werk in eigen gemeente.

Digitaal collecteren

Wanneer u niet bij de viering aanwezig kunt zijn, vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. Door te klikken op de link wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van Samen GoedDoen. Dit is een verzamelrekening. Vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente. U kunt voor de  1e en 2e collecte aangeven hoeveel u wilt geven. Wanneer u uw emailadres invoert krijg u een bevestiging van beide collectes.

Wilt u, nadat u via de link in het formulier bent gekomen, in het veld “opmerkingen” aangeven voor welke zondag (datum) de collecte is bedoeld? Bij voorbaat dank!

Uiteraard kunt u ook uw giften blijven overmaken via uw eigen bank.

Wij wensen u een fijne zondag toe!