Kijk live Dienst terugkijken
30 december 2022

Viering op 1 januari – Naamgeving Heer Jezus Christus

“In de naam van Jezus zal elke knie zich buigen, in de hemel, op de aarde en onder de aarde, en elke tong zal belijden: ‘Jezus Christus is Heer’, tot eer van God, de Vader.”
(antifoon naar Filippenzen 2 : 10-11)

Viering voor kerk en thuis

Deze eerste zondag van het jaar 2023 is genoemd naar wat er gebeurt: de naamgeving van Jezus. Het is nog kersttijd en dat zal in de liedkeuze ook te merken zijn. Maar het dooplied (Lied 522) van Maarten Luther wordt eveneens gezongen – in de nieuwe Flambouw die een dezer dagen uitkomt staat daarover het een en ander geschreven door onze cantor-organist. De kerkelijke kleur voor deze zondag is wit.

Na de viering hebt u alle gelegenheid om elkaar heil en zegen voor 2023 toe te wensen. Het afscheid en de bevestiging van ambtsdragers vindt plaats op 22 januari a.s. Johanna Wildeman is de lector, Luuk Schuurman is de organist en ds. Margo Jonker de voorganger. We volgen Liturgie I.

Iedere zondag is er kindernevendienst en kinderoppas. U bent altijd welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de kerk te komen. Na de viering is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen. Van harte welkom!

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. Let op: in verband met de hoge energiekosten wordt de verwarming lager gezet. Kleedt u warm aan voor de viering. In de banken liggen dekentjes die u kunt gebruiken, mocht u het koud krijgen.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

Op deze eerst zondag en nieuwjaarsdag 1 is de diaconale collecte bestemd voor de Stichting Newborn Life. Stichting Newborn Life Nederland wil pas bevallen Afrikaanse vrouwen helpen, die lijden aan specifieke aandoeningen na de bevalling. In de meeste gevallen wordt een vrouw dan verstoten door de gemeenschap. De organisatie Mercy Ships verleent hulp aan deze vrouwen. Zo hoopt men bij te dragen aan een nieuwe start voor deze vrouwen.

De 2e collecte is deze zondag bestemd voor het werk in onze eigen gemeente.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

8e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, ds Margo Jonker

Corona

We blijven voorzichtig in de omgang met elkaar en reserveren daarom de achterste banken aan de Koestraatzijde voor mensen die graag op anderhalve meter afstand van elkaar willen zitten. Een coördinator is behulpzaam bij het wijzen van de plaatsen. In de rest van de kerk is ‘vrije zit’.

We wensen u een gezegende zondag toe!