Kijk live Dienst terugkijken
10 februari 2023

Viering op 12 februari – Zondag Sexagesima

“Word wakker, Heer, waarom slaapt u? Ontwaak! Verstoot ons niet voor eeuwig. Sta op, kom ons te hulp, verlos ons omwille van uw naam”.
(antifoon naar Psalm 44 : 24, 27)

Viering voor kerk en thuis

Deze zondag vieren we zondag Sexagesima, 60 dagen voor Pasen. De kerkelijke kleur voor deze zondag is groen. Gastvoorganger is dominee Wietske Tinga. Zij is Remonstrants predikant in Leeuwarden geweest. Zij is een geregelde voorganger in onze gemeente en inmiddels vertrouwd in en met onze gemeente. Tia Deij bespeelt het orgel. We volgen Orde van Dienst I.

Iedere zondag is er kindernevendienst en kinderoppas. Deze zondag is er voor de kleinsten een Kerk-op-schoot viering. U bent welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de viering te komen. Na afloop is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen. Van harte welkom!

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. Let op: in verband met de hoge energiekosten wordt de verwarming lager gezet. Kleedt u warm aan voor de viering. In de banken liggen dekentjes die u kunt gebruiken, mocht u het koud krijgen.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

Afgelopen maandag werden het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië getroffen door een zware aardbeving. Het menselijk leed en de aangerichte verwoesting zijn niet te overzien. De diaconale collecte van deze zondag is dan ook bestemd voor hulp aan dit gebied. De Lutherse Wereldfederatie werkt al jaren samen met lokale partners in Noordwest-Syrië en Aleppo. Daarmee is de LWF een van de weinigen die direct toegang heeft tot de getroffen gebieden. Vanuit Syrië is een dringende noodkreet om hulp gedaan. Met onze collecte willen we bijdragen aan de steun die de Lutherse Wereldfederatie geeft aan Syrische partners om mensen ter plaatse bij te staan. De geplande collecte voor de Stichting Kadera wordt op een ander moment gehouden.

De 2e collecte is bestemd voor het werk in onze gemeente.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

zondag Sexagesima, ds Wietske Tinga

Corona

We blijven voorzichtig in de omgang met elkaar en reserveren daarom de achterste banken aan de Koestraatzijde voor mensen die graag op anderhalve meter afstand van elkaar willen zitten. Een coördinator is behulpzaam bij het wijzen van de plaatsen. In de rest van de kerk is ‘vrije zit’.

We wensen u een gezegende zondag toe!