Kijk live Dienst terugkijken
10 december 2020

Viering op 13 december – Gaudete – 3e Advent

Laat de Heer uw vreugde blijven;
ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd.
Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen.
De Heer is nabij!
(antifoon naar Filippenzen 4 : 4-5)

Viering voor kerk en huis

Zondag 13 december is de 3e zondag van Advent, de periode van inkeer en overdenking in de toeleving naar het Kerstfeest. Deze zondag wordt ook zondag Gaudete genoemd: Verheug u. Het licht van kerst komt even wat feller door en daarom is de kleur voor deze zondag lichtpaars. Op deze zondag gaat onze eigen dominee Margo Jonker voor.

Aanmelden noodzakelijk

Een deel van de gemeente kan (tot maximaal 30 personen) in het kerkgebouw de viering meevieren. Wilt u de viering bijwonen, meldt u dan ruim van tevoren aan via aanmelden@elkz.nl bij Harry en Marga Konings. Zie voor verdere gegevens de homepagina. Aanmelden is in alle gevallen noodzakelijk om de coronavoorschriften na te kunnen leven.

Liturgie

De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis uw viering in verbondenheid met de viering in de kerk vormgeven.

Schrijfpakketjes Amnesty International: Schrijft u mee?

Op 10 december is de Dag van de Mensenrechten – schrijf mee. Op die dag is er wereldwijd de Amnesty schrijfactie voor 10 mensen die onterecht gevangen zitten of gemarteld zijn. In verband met de coronasituatie heeft Amnesty Nederland een bijzonder actie bedacht: thuisschrijfpakketjes (10 voorbeeldbrieven, 10 solidariteitskaarten voor de gevangenen, vellen papier, pen en poster in een FSC-papieren envelop) gemaakt om thuis te schrijven of in de werk- of vriendenkring.

Afgelopen zondag 6 december kon u de schrijfpakketjes in de kerk in ontvangst nemen.  Deze zondag 13 december kunt u ze weer inleveren. Amnesty Zwolle zorgt dan voor de verzending.

Schrijft u mee voor vrijheid van gevangenen en voor respectering van mensenrechten?

Dienst terugluisteren

De geluidopname van de dienst zal – wanneer beschikbaar – na afloop ook een plekje krijgen op de website bij het onderwerp Vieren – Diensten en hieronder in dit nieuwsbericht. U kunt de dienst op deze manier later thuis meevieren.

Viering 3e advent 2020

Collecten

Deze zondag wordt  gecollecteerd voor de Stichting SLOA (Stichting Lutherse Ontspanningsinitiatieven en activiteiten). Deze stichting organiseert onder meer vakantieweken voor gemeenteleden die door omstandigheden niet (meer) met vakantie kunnen gaan. De steun die wordt geboden is praktisch, financieel, en als het nodig is in de vorm van persoonlijke begeleiding. De SLOA kan, in samenwerking met diaconieën en lutherse fondsen, een betaalbare, aangepaste vakantie aanbieden. Deze vakanties vinden plaats in één van de vakantiehotels van het vakantiebureau van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk of in een villa van de SLAB (Stichting Luthers Accommodatie Beheer). Voor dit alles is men voor het grootste deel afhankelijk van lutherse diaconieën en gemeenten. Zolang zij de SLOA willen steunen kunnen ze dit werk blijven doen.
De ca. 100 lutherse gasten die jaarlijks van deze al dan niet aangepaste vakanties mogen genieten zullen u zeer dankbaar zijn!

 De 2e collecte is bestemd voor het werk in eigen gemeente.

Digitaal collecteren

Wanneer u niet bij de viering aanwezig kunt zijn, vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. Door te klikken op de link wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van Samen GoedDoen. Dit is een verzamelrekening. Vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente. U kunt voor de  1e en 2e collecte aangeven hoeveel u wilt geven. Wanneer u uw emailadres invoert krijg u een bevestiging van beide collectes.

Wilt u, nadat u via de link in het formulier bent gekomen, in het veld “opmerkingen” aangeven voor welke zondag (datum) de collecte is bedoeld? Bij voorbaat dank!

Uiteraard kunt u ook uw giften blijven overmaken via uw eigen bank.

We wensen u een fijne zondag toe!