Kijk live Dienst terugkijken
12 april 2024

Viering op 14 april – Zondag Misericordias Domini

Halleluja! Van het erbarmen van de Heer is de aarde vervuld. Door het woord van de Heer is de hemel gemaakt. Halleluja!

Antifoon naar Psalm 33:5b en 6a

Viering voor kerk en thuis

Komende zondag lezen we klassieke lezingen die horen bij de Paastijd – hoe je leeft met de opgestane en hoe je leeft als opgestane. Tia Deij is de organist en ds. Margo Jonker de voorganger. De liturgische kleur is wit. We zingen het bijzondere lied 649 ‘Gij vraagt ten tweede male. Gij herder, spreekt zo zacht van schapen die verdwalen en kermen in de nacht. Gij vraagt ten tweede malen.’ Voor de jeugdigen is er Gaan als een Zwaan en Wilde Zwanen.

Voorafgaand aan en na de viering is er in het gemeentecentrum alle gelegenheid om met elkaar bij te praten onder het genot van een kop koffie of thee.

Op zondag 14 april collecteert de diaconie voor Kinderhospice Binnenveld te Barneveld. Het hospice biedt complexe zorg aan ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen met een beperkte levensverwachting. Deze zorg wordt gegeven in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Naast het bieden van deze zorg streeft Kinderhospice Binnenveld ernaar kennis op het gebied van palliatieve zorg voor kinderen te ontwikkelen én uit te dragen. Kinderhospice Binnenveld heeft een landelijke dekking en een voortrekkersfunctie in Nederland. De 2e collecte is bestemd voor het werk in eigen gemeente.

We wensen u een gezegende zondag!

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u hier. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Terugkijken of -luisteren

U kunt de viering via streaming/’Dienst terugkijken’ bekijken en beluisteren. Klik daarvoor op button ‘dienst terugkijken’ helemaal bovenaan de webpagina.