Kijk live Dienst terugkijken
12 mei 2023

Viering op 14 mei – Zondag Rogate

Verkondig dit met luid gejuich, laat het horen, laat het weten tot aan de einden der aarde: ‘De Heer koopt zijn dienaar Jakob vrij!’ Halleluja!

(antifoon naar Jesaja 48 : 20b)

Viering voor kerk en thuis

Deze vijfde zondag na Pasen staat in het teken van het bidden (Rogate) of het luid juichen, zondag Vocem Jucunditatis). De kerkelijke kleur is wit. Gastvoorganger is ds. Nelleke Eygenraam, predikant van de Adventskerk en Oosterkerk in Zwolle en een goede bekende van onze gemeente.

Deze zondag is er kindernevendienst. U bent welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de viering te komen. Na afloop is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen. Van harte welkom! Er liggen deze zondag ook weer brieven klaar van Amnesty International om te ondertekenen.

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

De diaconale collecte voor deze zondag is bestemd voor het Vakantiebureau PKN. Deze organisatie is specialist in seniorenvakanties en zorgvakanties. Jaarlijks genieten ongeveer 2.200 mensen die in het dagelijks leven zorg of begeleiding nodig hebben van deze zorgvakanties. Zo’n 1.400 vrijwilligers maken deze vakanties mogelijk. De vakanties staan bekend om hun goede sfeer, de ruimte die men als individu krijgt binnen de groep en het bijzondere contact tussen gast en vrijwilliger.

De 2e collecte is bestemd voor het werk in onze eigen gemeente.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

Zondag Rogate, ds Nelleke Eygenraam

We wensen u een gezegende zondag toe!