Kijk live Dienst terugkijken
13 augustus 2021

Viering op 15 augustus – 11e Zondag na Trinitatis – Viering voor kerk en thuis

“Ontzagwekkend bent u, God, in uw heiligdom.
De God van Israƫl, hij geeft macht en nieuwe kracht aan zijn volk.
Geprezen zij God!”
(antifoon naar Psalm 68 : 36)

Viering voor kerk en thuis

Deze zondag is de 11e zondag na Trinitatis. De kerkelijke kleur is groen. We kunnen met 50 mensen samenkomen en zingen responsies en het slotlied samen. Deze zondag gaat gastpredikant dominee Maren Overbosch-Mielke voor. Zij is bekend met en in onze gemeente. Niet alleen gemeentelid, maar ook is Maren vanuit onze kerk uitgezonden als geestelijk verzorger bij de Isala klinieken in Zwolle. Ter ondersteuning van de viering in kerk en bij u thuis vindt u hier de aanvullende informatie. Na de viering in de kerk kan met elkaar koffie worden gedronken op het kerkplein. Neemt u uw eigen (reis)beker mee? En benut ook even de mogelijkheid om door het gemeentecentrum te lopen waar u kunt genieten van de tentoonstelling van verschillende nijverheidswerken van gemeenteleden.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Na afloop van de viering kwam nog het verzoek om een illustratie gebruikt in de viering toe te voegen aan de liturgie. De bijgewerkte versie van de liturgie treft u hieronder bij de download aan.

Geluidsopname

De opname van deze zondag kunt u hieronder beluisteren zodra deze beschikbaar is. De opname is ook te vinden onder ‘Vieren’ bij het onderdeel ‘Diensten’.

Viering 11e zondag na Trinitatis, ds Maren Overbosch-Mielke

Collecten

De diaconale collecte op zondag 15 augustus is bestemd voor vrouwen in Guatemala. Vrouwen in Guatemala worden dagelijks gediscrimineerd en velen hebben te maken met huiselijk geweld. Het protestantse centrum voor pastorale studies in Midden-Amerika (CEDEPCA) is een onderwijsinstelling die bijdraagt aan de transformatie van levens  door training en begeleiding aan te bieden.  Men biedt ruimte en mogelijkheden voor reflectie aan vrouwen en mannen uit diverse christelijke tradities, gemeenschappen en contexten. KIA ondersteunt plaatselijke kerken die verborgen geweld willen voorkomen en bestrijden. Zowel mannen als vrouwen kunnen bij Cedepca een theologische opleiding en cursussen volgen voor inspirerend leiderschap. In dienst van een sociaal sterke kerk die de bevrijdende kracht van het evangelie uitdraagt.

De tweede collecte is bestemd voor het werk in onze gemeente.

Nu geld geven via een collecteschaal alleen voor de kerkgangers mogelijk is, wijzen wij u graag op enkele alternatieven: u kunt een bijdrage overmaken naar de diaconie of naar de kerkrentmeester. Vermeldt daarbij s.v.p. voor welke doelen u een bijdrage overmaakt. U kunt uw gaven overmaken:
– voor de diaconie op rekeningnummer: NL70 INGB 0005859694
– voor de kerk op rekeningnummer: NL81 INGB 0000850125

We wensen u een gezegende zondag toe!