Kijk live Dienst terugkijken
13 november 2020

Viering op 15 november – 2e van de Voleinding

… Moge de HEER een burcht zijn voor de verdrukte, een burcht in tijden van nood (antifoon naar Psalm 9: 9a, 10)

Viering voor kerk en huis

Zondag 15 november is de 2e zondag van de Voleinding, de voorlaatste zondag van het kerkelijk jaar. De kleur is groen. Op deze zondag gaat ds. Hermien Günther-van Dijk voor. Een bekende voor onze gemeente. Ook deze zondag kunnen nog voedsel en goederen meegenomen worden voor de Voedselbank.

de gevulde en versierde schoenendozen van zondag 8 november

Liturgie

De liturgie voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis uw viering in verbondenheid met de viering in de kerk vormgeven.

Aanmelden noodzakelijk

Een deel van de gemeente kan (tot maximaal 30 personen) in het kerkgebouw de viering meevieren. Wilt u de viering bijwonen, meldt u dan ruim van tevoren aan via aanmelden@elkz.nl bij Harry en Marga Konings. Zie voor verdere gegevens de homepagina. Aanmelden is in alle gevallen noodzakelijk om de coronavoorschriften na te kunnen leven.

Producten voor de Voedselbank

Al een aantal jaren zamelen we in onze gemeente voor de oogstdienst citrusfruit in voor de Voedselbank. Om een aantal redenen, die samenhangen met de coronacrisis, is dat dit jaar minder praktisch. Daarom willen we graag houdbare producten inzamelen. De Voedselbank heeft ons laten weten dat ze graag veel van dezelfde producten zouden ontvangen omdat ze het liefst aan alle klanten hetzelfde geven. En omdat er meer inzamelingen worden gehouden, hebben ze aan onze lutherse gemeente specifiek gevraagd om de volgende producten in te zamelen:

  • Rijst
  • Houdbare melk / chocolademelk
  • Vis in blik: tonijn, zalm, haring in tomatensaus etc. Dit is ook een product  voor  mensen die alleen maar Halal mogen eten.

Op 8 november (oogstdienst) was de eerste gelegenheid en deze zondag 15 november kunt u ook goederen meenemen om in te leveren.

Bezinning op armoede

De diaconie heeft in het kader van het diaconaal project Meer voor Minder van de Stichting Voor Elkaar Zwolle een aantal bezinnende teksten over armoede verzameld in een documentje dat u hieronder kan bekijken en downloaden. Laat u inspireren!

Dienst terugluisteren

De geluidopname van de dienst zal – wanneer beschikbaar – na afloop ook een plekje krijgen op de website bij het onderwerp Vieren – Diensten en hieronder in dit nieuwsbericht. U kunt de dienst op deze manier later thuis meevieren.

viering zondag 15 november 2020

Collecten

De diaconie collecteert deze zondag voor de organisatie Cedepca die zich inzet voor vrouwen in Guatemala. Na 36 jaar burgeroorlog is er nog steeds veel geweld in Guatemala. Veel vrouwen lijden dagelijks onder (huiselijk) geweld en discriminatie. Bij de organisatie Cedepca kunnen ieder jaar 120 vrouwen en 80 mannen een theologische opleiding volgen. Ook zijn er trainingen waarin men leert omgaan met conflicten en opstaan tegen onrecht. Zo ontstaat een sociale kerk, waarin ook vrouwen hun stem laten horen. Ieder jaar volgen 700 vrouwen de cursussen. Het verandert hun leven en maak hen weerbaar. Veel vrouwen die de cursussen volgen zetten hun kennis weer in als vrijwilliger, bijvoorbeeld als begeleider bij Cedepca.

De tweede collecte is bestemd voor het werk in onze eigen gemeente.

De kratten voor de Voedselbank staan gereed (foto: Margo Jonker)

Digitaal collecteren

Wanneer u niet bij de viering aanwezig kunt zijn, vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. Door te klikken op de link wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van Samen GoedDoen. Dit is een verzamelrekening. Vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente. U kunt voor de  1e en 2e collecte aangeven hoeveel u wilt geven. Wanneer u uw emailadres invoert krijg u een bevestiging van beide collectes.

Wilt u, nadat u via de link in het formulier bent gekomen, in het veld “opmerkingen” aangeven voor welke zondag (datum) de collecte is bedoeld? Bij voorbaat dank!

Uiteraard kunt u ook uw giften blijven overmaken via uw eigen bank.

Wij wensen u een fijne zondag toe!