Kijk live Dienst terugkijken
15 april 2022

Viering op 16 april – Paaswake

“Ik ben degene die leeft; ik was dood, maar ik leef, nu en tot in eeuwigheid.
Ik heb de sleutels van de dood en van het dodenrijk.”
(Antifoon naar Openbaring 1 : 18)

Viering voor kerk en thuis

Vandaag is het Stille Zaterdag, Christus is gestorven en begraven. Alle hoop en verwachting van het koninkrijk van God is opgegeven en letterlijk begraven. Maar er is hoop…. Een viering met dominee Margo Jonker in de paasnacht. Het vuur brandt en nieuw licht kondigt zich aan. Een viering met lezingen, veel zingen en gedachtenis van de doop.

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. We beginnen buiten op het plein achter de kerk. Ter ondersteuning van de viering in kerk en bij u thuis vindt u op deze pagina aanvullende informatie.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Geluidsopname

Van deze viering is helaas geen geluidsopname beschikbaar.

Bloemengroet

Van U is de toekomst

Het jaarthema van de Protestantse Kerk is: ‘Van U is de toekomst’. In de toelichting op de website is te lezen: “De mooiste dingen in het leven vallen ons toe. Je levenslust. Iemand die voor je kiest, die jou liefheeft. Ervaringen die het leven van alledag kleur geven: van een fascinerende zonsopgang tot de hartelijke woorden van iemand in je omgeving. Het zijn de kleine en grote verrassingen die het leven glans geven. Je kunt ze zelf niet organiseren, je ontvangt ze. De kerk is bij uitstek een plek van zulke verrassingen.”

Coronamaatregelen

  • Aanmelden is niet meer nodig, tenzij in de kerkmail anders wordt vermeld
  • Anderhalve meter afstand houden is niet meer verplicht
  • Mondkapje dragen bij verplaatsingen is niet meer verplicht, maar mag natuurlijk wel
  • Koffiedrinken kan nu op het plein én binnen

We blijven voorzichtig in de omgang met elkaar en reserveren daarom voor mensen die dat op prijs stellen het vak aan de Koestraatzijde zodat zij die dat willen op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen zitten. Een coördinator is behulpzaam bij het wijzen van de plaatsen. In de rest van de kerk is ‘vrije zit’.