Kijk live Dienst terugkijken
14 april 2023

Viering op 16 april – Zondag Quasi modo geniti

Halleluja! Verlang als pasgeboren zuigelingen naar de zuivere melk van het woord,
opdat u daardoor groeit en uw redding bereikt. Halleluja!

(antifoon naar I Petrus 2:2)

Viering voor kerk en thuis

Deze eerste zondag na de Opstanding van de HEER uit de dood roept op tot het collectief verlangen – als pasgeboren zuigelingen – naar het woord. De kerkelijke kleur is stralend wit. Gastvoorganger is dominee Jan Woltinge, gastorganist is Ton Lans, beiden bekend met en in onze gemeente.

Deze zondag is er kindernevendienst. U bent welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de viering te komen. Na afloop is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen. Deze zondag liggen weer brieven van Amnesty International klaar ter ondertekening. Van harte welkom!

Een schildering van ons jonge gemeentelid Lisanne, gemaakt onder leiding van Mirjam op de recent gehouden Groene Paasmarkt.

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. In verband met de hoge energiekosten wordt de verwarming lager gezet.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

De diaconale collecte voor deze zondag is bestemd voor de opleiding van vrouwen in West-Papoea. Overal in West Papoea zijn vrouwen actief betrokken bij de ontwikkeling van hun land en volk. Dat is hard nodig maar niet vanzelfsprekend in een maatschappij, waar vrouwen traditioneel voorbestemd zijn tot een leven binnenshuis. Veel van hen zijn nauwelijks opgeleid. Het vormingscentrum P3W leidt vrouwen op, zodat ze vol zelfvertrouwen kunnen bouwen aan de kerk en de samenleving.

De 2e collecte is bestemd voor het werk in onze gemeente.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

ds Jan Woltinge, Zondag Quasi modo geniti

Bloemengroet

Nieuw leven
de dood is overwonnen
een bloeiende tuin.

We wensen u een gezegende zondag toe!