Kijk live Dienst terugkijken
14 oktober 2022

Viering op 16 oktober – 18e zondag na Trinitatis

Beloon wie standvastig op u wachten, laat uw profeten geloofwaardig blijken. Verhoor, Heer, het gebed van uw dienaren.
(antifoon naar Sirach 36 : 18)

Viering voor kerk en thuis

Op deze achttiende zondag na Trinitatis gaat predikant ds. Jan Woltinge voor. Hij is als vriend van onze gemeente bekend in en met de gemeente en is een regelmatige gastvoorganger. Luuk Schuurman is organist. De kerkelijke kleur is groen. Iedere zondag is er kindernevendienst en kinderoppas. U bent altijd welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de kerk te komen.

Na de viering is iedereen welkom voor koffie en thee in het gemeentecentrum en op het plein. U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen.

Ter ondersteuning van de viering in kerk en bij u thuis vindt u op deze pagina aanvullende informatie over de viering in ons eigen kerkgebouw. De viering is ook via livestream te volgen op de website. Scroll naar de bovenkant van deze pagina of de homepage en klik op de knop linksboven bij ‘Dienst terugkijken’ of – wanneer de viering gaande is en opgenomen wordt – ‘Live’. De button verandert automatisch. De viering terugkijken via de website kan vanaf de dag erna.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

Zondag 18e na Trinitatis, ds J. Woltinge

Collecten

De  diaconale collecte is deze zondag bestemd voor de Stichting Signi zoekhonden Dit is een non-profit stichting, die ten doel heeft om vermiste mensen (levend of overleden) op te sporen. Dat gebeurt met behulp van zoekhonden en een professioneel duik-, sonar-, vaar- en grondonderzoek team.

Sinds 2004 zoekt de stichting wekelijks met haar honden in de meest uiteenlopende omstandigheden naar vermiste personen. Deze intensieve inzet vraagt niet alleen het uiterste van de honden, maar ook van de 50 vrijwilligers die Signi telt. De stichting is uniek in haar inzet, prestaties, volharding, belangeloosheid en professionaliteit. Naast de zoekacties in Nederland heeft Signi haar expertise ingezet in diverse internationale rampgebieden. De Stichting is afhankelijk van donaties en sponsoren.

De 2e collecte is deze zondag bestemd voor het werk in onze eigen gemeente.

Als u niet in de gelegenheid bent om uw bijdrage te geven tijdens de viering, kunt een bijdrage overmaken naar de diaconie of naar de kerkrentmeester. Vermeldt daarbij s.v.p. voor welke doelen u een bijdrage overmaakt. U kunt uw gaven overmaken:
– voor de diaconie op rekeningnummer: NL70 INGB 0005859694
– voor de kerk op rekeningnummer: NL81 INGB 0000850125

Corona

We blijven voorzichtig in de omgang met elkaar en reserveren daarom de achterste vier banken aan de Koestraatzijde voor mensen die graag op anderhalve meter afstand van elkaar willen zitten. Een coördinator is behulpzaam bij het wijzen van de plaatsen. In de rest van de kerk is ‘vrije zit’.

We wensen u een gezegende zondag toe!