Kijk live Dienst terugkijken
17 februari 2023

Viering op 19 februari – Zondag Quinquagesima

“Wees voor mij een rots, een toevlucht, een vesting die mij redding biedt.
U zult mijn gids zijn, mij leiden tot eer van uw naam”.
(antifoon naar Psalm 31: 3b, 4b)

Viering voor kerk en thuis

Deze zondag vieren we zondag Quinquagesima, (ongeveer) 50 dagen voor Pasen, de laatste zondag voor het ingaan van de 40-dagen tijd. Deze zondag wordt ook wel genoemd: Esto Mihi (wees voor mij een rots), naar de antifoon uit Psalm 31. De kerkelijke kleur is groen. We vieren het Heilig Avondmaal. Ries Nieuwkoop, emerituspredikant en lid van onze gemeente, gaat voor in de viering. De cantorij, onder leiding van Luuk Schuurman, werkt mee aan de viering en Luuk bespeelt ook het orgel. We volgen Orde van Dienst I en de avondmaalsliturgie I.

Iedere zondag is er kindernevendienst en kinderoppas. U bent welkom met (klein)kinderen en hun vrienden naar de viering te komen. Na afloop is er koffie en thee in het gemeentecentrum voor iedereen. Van harte welkom!

U hoeft zich niet aan te melden om de viering bij te wonen. Let op: in verband met de hoge energiekosten wordt de verwarming lager gezet. Kleedt u warm aan voor de viering. In de banken liggen dekentjes die u kunt gebruiken, mocht u het koud krijgen.

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u bij de download hieronder. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Collecte

De diaconale collecte op deze zondag is bestemd voor het Augusta Victoria Ziekenhuis in Jeruzalem. Dit ziekenhuis wordt beheerd door de Lutherse Wereld Federatie. Dit ziekenhuis is opgericht na de oorlog van 1948. Het Augusta ziekenhuis wil zorg bieden aan alle bewoners, ongeacht nationaliteit, of het vermogen om te betalen. Het biedt een groot aantal gespecialiseerde diensten die niet gemakkelijk toegankelijk of beschikbaar zijn in andere ziekenhuizen in de bezette Palestijnse gebieden.

De 2e collecte is bestemd voor het werk in onze gemeente.

Geluidsopname

Van de viering wordt ook een geluidsopname gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt de opname op de website geplaatst onder ‘Terugluisteren’ bij het kopje Vieren. De opname zal ook hier worden geplaatst. Maar u kunt uiteraard ook de viering terugkijken en -luisteren op video.

Zondag quinquagesima, ds. Ries Nieuwkoop

We wensen u een gezegende zondag toe!