Kijk live Dienst terugkijken
16 mei 2024

Viering op 19 mei – Pinksteren

De geest van de Heer vervult de hele wereld; hij die alles omvat weet wat er gezegd wordt.

Antifoon naar Wijsheid 1:7

Viering voor kerk en thuis

Komende zondag – Pinksteren. Het feest van de Geest. De geest die is als een vogel die broed op het water. Of die als een geweldige gedreven wind. Hoe dan ook – in ons leven is aanwezigheid van Kracht uit den Hoge. Gegeven door God. Geven voor het leven. Dat vieren we met licht en woord en lied en brood en wijn. De cantorij werkt mee aan de Pinksterviering o.l.v. cantor-organist Luuk Schuurman en met organist Bart Lip. Ds. Margo Jonker is voorganger en de liturgische kleur is rood. En samen kunnen we ons door het leven laten waaien met hulp van die geweldige gedreven wind – de Geest van God.

Voorafgaand aan en na de viering is er in het gemeentecentrum alle gelegenheid om met elkaar bij te praten onder het genot van een kop koffie of thee.

De diaconale collecte op zondag 19 mei is bestemd voor beide Hospice in Zwolle. De diaconie vindt het belangrijk dat er in de stad faciliteiten zijn voor een goed functionerende hospice. Het werk aldaar wordt gedaan met veel liefde en inzet van vrijwilligers. Beide locaties in Zuid en de Wipstrik verdienen onze aandacht. De 2e collecte is bestemd voor het werk in eigen gemeente.

We wensen u een gezegende zondag!

Liturgie

De liturgische gegevens voor de viering vindt u hier. Op deze manier kunt u ook thuis of elders uw viering in verbondenheid met de aanwezigen in de kerk en met elkaar vormgeven.

Terugkijken of -luisteren

U kunt de viering via streaming/’Dienst terugkijken’ bekijken en beluisteren. Klik daarvoor op button ‘dienst terugkijken’ helemaal bovenaan de webpagina.